29 weken zwanger

29 weken zwanger29 weken zwanger

Mamma

Heb je al gemerkt dat je meer vocht vasthoudt ? Misschien niet, want niet iedere zwangere vrouw houdt vocht vast maar de kans hierop wordt wel steeds groter. Als je vocht vasthoudt terwijl je zwanger bent, zorg er dan voor dat je schoenen, broek en andere kleding niet knellen. Vocht vasthouden kan voor de rest gelukkig weinig kwaad maar het kan wel een teken zijn van zwangerschapsvergiftiging dus houd je bloeddruk in de gaten !
Houd je je voeding nog goed in de gaten ? Zeker nu je baby snel in gewicht toeneemt, heeft het veel voeding nodig. Vitaminen (zoals vitamine C) en mineralen zoals ijzer en calcium zin erg belangrijk voor je baby !
Komende tijd heb je extra kans op bandenpijn en harde buiken. Lees hier alles over op onze pagina over gezondheid.

29 weken zwangermet 29 weken zwanger heb je extra kans op jeuk

Jeuk ! - als je 29 weken zwanger bent heb je steeds meer kans op zwangerschapsjeuk. Ongeveer 1 op de 5 zwangere vrouwen heeft hier last van en kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak van zwangerschapsjeuk is huidirritatie. Doordat jij steeds zwangerder wordt, rekt je huid steeds meer uit. Onder de invloed van hormonen kan je huid steeds droger worden. De combinatie van jeuk en een rekkende huid kan zorgen voor een vervelende jeuk. Gelukkig kan dit geen kwaad. Ijzertekort is een andere oorzaak en kan vaak opgelost worden door voedingsupplementen. als je last hebt van jeuk om je handen en voeten kan dat door galstuwing komen. Neem in dat geval contact op met de verloskundige !

Mijn gewicht! - Heb je je al eens afgevraagd waar alle zwangerschapskilo's vandaan komen ? Hier zijn de cijfers:
De baarmoeder zelf weegt nu 1 kilo extra
Je baby weegt bij de geboorte 3,5 kilo
Je hebt ongeveer 3,5 kilo aan extra vetreserve
Je draagt 1,5 kilo extra vocht
Het extra bloed weegt 1 kilo
Daarnaast weegt de placenta ongeveer 0,6 kilo, het vruchtwater ook 0,6 kilo en je borsten nog eens 0,8 kilo extra.
Samen staat dan voor ongeveer 12,7 kilo extra.

Baby

29 weken zwangerMet 29 weken zwangerschap is de baby zo lang als een komkommer !

Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gram

Doordat je baby steeds meer vet krijgt, gaat de baby steeds beter in zijn of haar vel zitten. Letterlijk zelfs ! De huid die voorheen rimpelig was wordt komende weken langzaam strakker getrokken !
Je kindje begint steeds meer een eigen persoonlijkheid en eigen karakter te ontwikkelen. Als dit niet je eerste kindje is, merk je waarschijnlijk nu al verschil in beweeglijkheid en in tijden dat de baby wakker is.
De baby is druk bezig met het oefenen van van gezichtsuitdrukkingen. Je zult echter nog even moeten wachten voordat je dit zelf kunt zien !
Jij bent misschien al een beetje naar de bevalling toe aan het leven maar jouw baby ook. De eerste dagen na de geboorte zal je baby nog niet zo veel borstvoeding binnen krijgen omdat jouw productie nog op gang moet komen (misschien ben je wel niet van plan om borstvoeding te geven maar dat weet je baby niet). Daarom heeft je baby een voorraadje brandstof nodig die je baby de eerste dagen aan kan spreken totdat de borstvoeding op gang is gekomen. Dit doet je baby door vanaf dat jij 29 weken zwanger bent glucose op te slaan in de spieren en in de lever. Als je baby na de geboorte extra energie nodig heeft zal hij of zij deze glucose als eerste aanspreken.
Als je naar de hersentjes van jouw baby zou kunnen kijken dan zou je zien dat de buitenkant nog helemaal glad is. Aan de binnenkant van de hersenen zitten de oer-functies zoals het controleren van ademhaling en het voelen van simpele emoties. Aan de buitenkant zitten de meer geavanceerde functies (zoals taal en sociale omgang). Deze zullen in de komende weken verder ontwikkeld worden zodat, zodra je baby geboren wordt, deze hersenen niet meer glad zijn maar groeven en paden vertonen.

Pappa

Mamma is nu 29 weken zwanger maar hoe is het met papa ? Ben je nerveus of zegt het jou allemaal nog niet zoveel ? Neem de komende weken eens even goed de tijd om te bedenken wat jij graag met de baby wilt doen en plan dat nu alvast in want de komende weken kan het wel eens hectisch worden !

Ben jij nu 29 weken zwanger ?

Alle pagina's over 29 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 30 weken zwanger

Vorige week: 28 weken zwanger

 

Reacties op '29 weken zwanger'

Reacties

Joyce2018
Wij zijn nu 17-04-18 29 weken zwanger en 8.5 kilo aangekomen. Ik vind het meevallen aangezien ik bij mijn eerste bijna 30 kilo zwaarder was als voor me zwangerschap. Nog ff en dan is ze er!

Samantha
Aftellen

madelene
Jes aangekomen in week 29 ik vind het zo bijzonder Ook al is het mijn derde zwangerschap :)

christine
Vandaag 3-11-15 ben ik 29 weken zwanger van nummer 3 en 4. Ik ben 7,5 kilo aangekomen. Nog 8 weekjes te gaan en dan worden mijn twins geboren, erg spannend allemaal!!

Lily
Vandaag exact 29weekjes, we kunnen niet wachten tot onze kleine man er is. Dat het maar snel 7 november wordt. :D

mikkie123
Precies 29 weekjes... einde komt al bijna in zicht...spannend!

Selin sahin
Ik ben nu 28+4 uitgerekend voor 06.08.2015. Alemaal spannend veel veel baby's voor augustuss

Adalet
Ben nu 29 weken en 3 dagen zwanger, ben tot nu toe 7 kilo bijgekomen, ik vind dit zelfs al te veel :(

Anoniem
Ik ben nu 29,5 uitgerekend op 30 augustus erg spannend allemaal

Romy
wij zijn ook 29+1 weken zwanger. wil zo graag ons kleine ventje in mn arme kunnen houde

Jouw naam:

Foto's over '29 weken zwanger'

  • souraya Mijn baby 29 w 0 dagen uitgerekend 05-06-2015
  • 29 Weken & 6Dagen
  • Tureke in spe Hier waren we FF erop uit, 27 weken zwanger ;)
  • 29 weken
  • Ukkie, 29 weken
  • 29 weken :-)
  • 29 weken en 5 dagen mijnbuik groeit
  • Zwangerschapsfoto 29 weken
  • 29 weken vandaag op't werk

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan