37 weken zwanger

Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Mamma

37 weken zwanger Als je 37 weken zwanger bent, mag je in Nederland thuis bevallen en een minderheid van de zwangere vrouwen kiest hier dan ook voor. De baby zal tussen nu en 5 weken geboren worden. Slechts een klein deel van de baby's wordt al met 37 weken geboren. De meeste baby's komen rond en vooral net iets na de uitgerekende datum ter wereld. Omdat je baby is ingedaald of in gaat indalen, wordt ook de druk op je blaas groter. Je zult merken dat je (nog) vaker naar de wc moet en je kunt ook last krijgen van zwangerschapsincontinentie. Als de baby in gaat dalen wordt de druk op je maag minder en heb je minder last van brandend maagzuur.
Ook al wil je thuis bevallen, het is het nog steeds handig om een vluchtkoffer klaar te zetten. Je weet nooit van te voren hoe het allemaal gaat lopen !
Hoe de bevalling begint, verschilt van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen hebben al weken last van voorweeën en harde buiken. Bij sommige vrouwen breken eerst de vliezen en bij anderen gebeurt dat pas tijdens de weeën. Soms komen de weeën rustig op en beginnen met krampjes en steken. Andere vrouwen beginnen meteen met constante en pijnlijke weeën. Als dit niet je eerste zwangerschap is, heb je vaak al meer last van voorweeën en harde buiken die misschien al wat ontsluiting hebben veroorzaakt. De tweede bevalling hoeft zeker niet op dezelfde manier te beginnen als de eerste.

Bed verhogen - Als je thuis wilt bevallen dan moet je volgens de Arbo je bed verhogen voor de verloskundige en kraamzorg. De klossen die je vorige week hebt opgehaald, kun je het beste als je rond de 37 weken zwanger bent onder het bed plaatsen. Vanaf nu mag je namelijk thuis bevallen en mocht je kindje vroeg komen dan is het prettig dat je dit al hebt gedaan. Heb je nog geen klossen gehaald ? Doe dat dan vandaag nog eventjes bij de lokale zorgwinkel. Daar kun je deze huren, dit wordt meestal door de verzekering vergoed.

Wordt de kamer warm genoeg ? - Als je baby (al dan niet gepland) thuis wordt geboren, is het wenselijk dat de kamer genoeg verwarmd wordt. Lang niet alle slaapkamers hebben goede verwarming en lang niet alle kamers worden warm genoeg (22 graden) binnen korte tijd. Test dus eventjes of de temperatuur in jouw slaapkamer wel hoog genoeg kan worden. Draai de verwarming beneden uit en zet de thermostaat hoog. Tip: met de meeste babyfoons kun je de temperatuur meten. Als je kamer niet warm genoeg wordt, koop dan bij de bouwmarkt een elektrisch kacheltje. Deze zijn niet zo duur of leen er eentje van bekenden.

De slijmprop

Als je 37 weken zwanger bent, kan het zijn dat je rond deze tijd je slijmprop verliest. Dit is geen voorteken voor de bevalling maar wel een signaal dat je tegen het einde van de zwangerschap loopt. Sommige vrouwen verliezen hun slijmprop en moeten nog weken wachten en andere vrouwen verliezen hun slijmprop pas tijdens de bevalling. Een slijmprop sluit tijdens je zwangerschap de baarmoedermond af en is ongeveer twee centimeter groot en ziet er uit als een sliert/prop doorzichtig slijm. Een slijmprop houdt de baarmoeder dicht voor invloeden van buitenaf. Als je je slijmprop hebt verloren dan ben je dus wat vatbaarder voor infecties en is het dus verstandig om niet meer te gaan zwemmen en niet meer in bad te gaan.

Baby

37 weken zwangerMet 37 weken zwangerschap is de baby zo lang als een snijbiet!

Wanneer je 37 weken zwanger bent, kan het ieder moment gebeuren. Je baby oefent op dit moment om buiten de baarmoeder adem te halen. Dit doet je baby door het vruchtwater 'in en uit' te ademen. Als er ergens licht schijnt, zal je baby ook die kant al op gaan kijken.
De laatste donshaartjes die je baby nog op het lijfje had, raakt de baby deze week kwijt en het laatste smeer wordt ook afgebroken en opgelost in het vruchtwater. Dit zorgt strakjes voor de eerste ontlasting van de baby. In de baarmoeder is het echter niet de bedoeling dat de baby al poept. De baby zal ook deze week wat minder bewegen. Het heeft steeds minder plaats en zit misschien ook al ingedaald en vast in het bekken. Je hoeft je daar niet zo druk over te maken. Vaak merk je al dat je baby een ritme heeft en op gezette tijden voel je hem of haar bewegen. Pas als je de baby echt veel minder voelt of als je het niet meer vertrouwt, moet je contact opnemen met je verloskundige of gynaecoloog.

Pappa

Pappa kan er de komende weken voor zorgen dat alles klaar is om te vertrekken. Ook al wil je thuis bevallen, het kan altijd zo zijn dat je toch naar het ziekenhuis moet. Denk daarom altijd aan de volgende punten.
- Ken je de route naar het ziekenhuis ? Zo niet, rij dan even heen en weer.
- Weet je ook waar je s'nachts moet parkeren ? Mamma vind het niet leuk als je tijdens de weeën nog even je auto voor morgenochtend moet verzetten.
- Is je mobiel opgeladen en ben je altijd bereikbaar de komende dagen ?
- Ben je al ingeschreven bij het ziekenhuis en is er een dossier aangemaakt ? Zo niet regel dit dan eventjes !
- Ken je de telefoonnummers van de schoonouders, vrienden, familie etc ?
- Heb je de maxicosi al in de auto staan ? Weet je überhaupt hoe dat ding werkt ??
- Heb je je fototoestel klaarliggen ?

Ben jij nu 37 weken zwanger ?

Alle pagina's over 37 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 38 weken zwanger

Vorige week: 36 weken zwanger

 

Reacties op '37 weken zwanger'

Reacties

Jessy
Woehoe, 37 weekjes :-D Enorm veel last van harde buiken en voorwee├źn, zelfs aan de monitor eerder deze week. Ons ventje wil maar niet draaien, dan maar manuele kering laten doen... Maar helaas, pindakaas, 2 pogingen tevergeefs... :- Dan maar rusten & aftellen, maar vooral hopen dat ons kleintje toch nog wil draaien... Veel succes aan alle mama's in spe :-D

madelene
Jes 37 weken zwanger :) Zo blij . erge last van maagzuur nachts als ik iets heb gedronken maar heb ook zo vreselijke dorst nachts. Ook al ben ik benieuwd naar de komst van ons derde prinsesje Toch zeg ik tegen haar neem al je tijd die je nodig hebt in mama's buik.

HU
Ik ben nu 37 weken zwanger en ik kan noet wachten om me kindje in armen te hebben... ERGGG LAST VAN MIJN BENEN VOCHTT AAAUUUU

WeLoveOur5BeautifulKids
Vandaag (8-6-2014) zijn we 37 weken zwanger van ons 5de wondertje, blijf je nog even een paar weekjes bij Mama zitten of ben je net als je broer en zussen en kom je de komende week al? Ach we weten het niet. We moeten maar afwachten.

tally
vandaag zijn wij 37 weken zwanger en alles gaat super behalve de misselijkheid nog even en we hebben ons lieveke erbij joepii

Jouw naam:

Foto's over '37 weken zwanger'

 • 37 weken 37 weken zwanger
 • 37 weken De kleine uk kan vanaf nu ieder moment komen... best een raar idee, want het voelt alsof ik nog weken zo zou kunnen lopen! :-)
 • 37 weken
 • 37 Weekjes
 • 35 weekjes zwanger!
 • 37 weken hier ben ik 37 weken zwanger van de 5e
 • 37 weken
 • Onze kleine meid
 • 36 weken zwanger
 • 37 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan