35 weken zwanger

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

Mamma

35 weken zwanger Je baarmoeder is deze week op zijn grootst. Als je kindje nog niet is ingedaald, is er deze week nog minder plaats in je buik dan voorheen. Dit kan er voor zorgen dat je wat last hebt met ademhalen. Je kunt nu bijvoorbeeld benauwd en kortademig zijn. Zorg er daarom dus voor dat je je niet te veel inspant want je longcapaciteit kan wel met een kwart afnemen. Aan de onderkant kan je baarmoeder op je blaas drukken. Je moet misschien iedere paar minuten naar de wc (voor je gevoel) en je verliest misschien wat urine. Dit is normaal en als de baby eindelijk in gaat dalen, zul jij ook weer meer ruimte en minder klachten krijgen. Als je niet weet of je nu urine verliest of vruchtwater dan kun je kijken naar de geur en kleur. Vruchtwater is kleurloos en ruikt zoet. Bij twijfel kun je altijd je verloskundige raadplegen.
Als je nog geen last had van harde buiken kunnen ze deze week ook nog komen. Harde buiken zijn normaal maar te veel harde buiken is wel een teken dat je rustiger aan moet doen ! Daarbij komen misschien ook nog eens de indalingsweeën. Deze voelen aan als een zeurderige pijn onderin je buik. Soms komen de harde buiken en krampen regelmatig en soms duiken ze net zo snel weer op als ze weg zijn. Zeker als dit niet je eerste kindje is, is dit soms wat heftiger en weet je niet zeker of dit nou voorweeën of echte weeën zijn en is de teleurstelling er toch wel een beetje als ze weer ophouden (ondanks dat je blij bent dat de baby nog even blijft zitten).
Als je nog niet met zwangerschapsverlof bent gegaan dan doe je dat misschien deze week wel. Over het algemeen wordt aanstaande moeders toch aangeraden om niet te lang te wachten met het opnemen van het zwangerschapsverlof. Je lichaam heeft vaak toch tijd en rust nodig om zich voor te bereiden op de bevalling

Weeëntimer - Als je nog geen voorweeën hebt is de kans aanwezig dat je ze binnenkort gaat krijgen. Als het goed is heeft je verloskundige je uitgelegd wanneer je mag bellen als je denkt dat je weeën over gaan in echte weeën. Brabbels kan je hierbij helpen. Op onze site vind je de Brabbels Weeëntimer waarmee je op de computer, op je tablet of opje telefoon bij kunt houden hoe lang jouw weeën duren en hoe veel tijd er tussen zit.
Ben je in het bezit van een android smartphone dan hebben we voor jou de Brabbels Weeëntimer App. Via deze app kun je nog beter bijhouden om de hoeveel tijd je weeen komen en dus of het tijd wordt om de verloskundige te gaan bellen. Dat maken we overigen ook wel erg gemakkelijk voor je want je kunt direct vanuit onze app de verloskundige, het ziekenhuis of jouw huisarts bellen! Installeer dus alvast eventjes deze handige App voordat het strakjes tijd is !

Baby

35 weken zwangerMet 35 weken zwangerschap is de baby zo groot als een flespompoen!

De darmen van de baby werken nu ook en bevatten een groen zwart achtige pek dat meconium wordt genoemd. Meconium ontstaat uit het vruchtwater dat de baby opdrinkt. In dit vruchtwater zitten huidcellen van de baby's donshaartjes. De baby zelf geeft het een groene kleur doordat zijn eigen slijm en gal er mee vermengt wordt. Het is niet de bedoeling dat de baby al gaat poepen. Als dit wel het geval is (en het vruchtwater is verkleurd) dan mag je niet meer thuis bevallen maar moet je in het ziekenhuis bevallen waar de conditie van de baby beter in de gaten kan worden gehouden.
De hersenen van de baby zijn nog niet af. Deze ontwikkelen zich nog tot ver na de geboorte. Voor de rest hoeft de baby alleen nog maar te groeien. De komende weken komen er dan ook nog heel wat grammen (zo'n 800 tot 1000 gemiddeld) bij

Papa

Mama is nu 35 weken zwanger. Harde buiken en voor weeën kunnen opgewekt worden door het vrijen. Dikke kans dus dat mama niet meer zo'n zin heeft. Als jij lekker ligt te slapen, heeft zij de hele nacht last. Houd er dus rekening mee dat je vanaf nu tot zo'n 6 weken na de bevalling niet meer kunt vrijen. Troost je met de gedachten dat je daar de eerste weken na de geboorte meestal toch geen tijd meer voor hebt.

Ben jij nu 35 weken zwanger ?

Alle pagina's over 35 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 36 weken zwanger

Vorige week: 34 weken zwanger

 

Reacties op '35 weken zwanger'

Reacties

Vera
Is de app nog wel beschikbaar, want de link werkt niet!

Jouw naam:

Foto's over '35 weken zwanger'

  • 35weken Dit was de laatste foto voor de bevalling.. 35 weken was ik hier
  • My babyboy ♡ ♡babyboy♡
  • Een meisje !
  • 34 weken zwanger
  • 35 weken
  • 35 weken
  •  mijn vriend en ik 35 weken zwanger
  • mijn zoon van 7 en mijn buik van 35 weken
  • 35weken en 1 dagje Blijkbaar zijn sommige mensen enorm schaamteloos om je te vertellen hoe zwaar je wel niet staat... Als ik mezelf hier op deze website vergelijk met andere 35-weken buikjes voel ik me toch meer op m'n gemak.

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan