1 week zwanger

1 week zwanger1 week zwanger

Zwangerschapswens

Gefeliciteerd! Je hebt een zwangerschapswens en je wilt er alvast alles over lezen. De eerste 2 weken van je zwangerschap ben je niet echt zwanger. Toch kun je er nu al veel aan doen om strakjes gemakkelijk en gezond zwanger te worden.

Mamma

Aanstaande mamma's kunnen zich al voorbereiden op hun aanstaande zwangerschap. Het is belangrijk voor jouw kindje dat je nu een aantal dingen doet (of laat):
1. Als je rookt, kun je nu het beste stoppen met roken. Roken is niet goed voor jou maar ook niet goed voor je kindje. Als je rookt tijdens je zwangerschap is de kans groot dat je kindje straks een te laag geboortegewicht heeft. Nu is dus de perfecte tijd om te stoppen met roken.
2. Als je regelmatig drinkt, kun je hier nu ook al het beste mee stoppen. Drinken tijdens de zwangerschap kan ook gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je kindje.
3. Je kunt alvast beginnen met foliumzuur of zwangerschapsvitaminen (waar ook foliumzuur in zit)te slikken. Foliumzuur helpt je baby te beschermen tegen een open ruggetje en een open schedel. Je moet deze vitaminen de eerste 8 tot 12 weken blijven slikken. Daarna heb je het niet meer nodig.

Baby

Lengte van je baby: 0 mm
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is op dit moment nog een onbevrucht eitje. Eigenlijk is er dus nog niets gebeurd maar wat niet is, kan nog komen ! Je mag jezelf in deze eerste week dus nog niet zwanger noemen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar we beginnen met tellen vanaf je laatste menstruatie. Dit komt omdat het voor iedereen verschillend is wanneer de eisprong plaatsvindt. Vanaf de bevruchting duurt het ongeveer 38 weken tot je kindje geboren wordt.

Pappa

Voor pappa is het volgende week er op of er onder. Rust dus nu nog even uit. Voor de baby is het nu al belangrijk dat ook pappa gezond is. Begin dus alvast met wat gezonder te eten, wat meer te bewegen en stop met roken !

Ben jij nu 1 week zwanger ?

Meer

Volgende week: 2 weken zwanger

Zwangerschap van week tot week

 

Reacties op '1 week zwanger'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan