19 weken zwanger

19 weken zwanger19 weken zwanger

Mamma

Mama, je bent nu 19 weken zwanger ! Als je nu vaak last hebt van duizeligheid en misschien een beetje bleek ziet, zou dat aan je Hb-gehalte kunnen liggen. Het Hb-gehalte is de hoeveelheid ijzer in je bloed. Bij zwangere vrouwen kan dat minder zijn dan normaal. De reden hiervan is te maken met de groei van de baarmoeder, de placenta en je kindje. Hiervoor is veel ijzer nodig. Zorg er daarom voor dat je voldoende ijzer binnen krijgt tijdens je zwangerschap. Eet voldoende vlees (en daarom zullen vegetariërs extra aandacht moeten besteden aan hun ijzergehalte), noten, eieren, spinazie, peulvruchten, bietjes, andijvie, sla, appelstroop en volkorenproducten. Als je Hb-gehalte veel te laag is, zal je verloskundige je waarschijnlijk ook staalpillen voorschrijven.

8 weken zwangermet 19 weken zwanger komt een verstopte neus vaak voor

verstopte neus - Ongeveer één op drie zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van een verstopte neus terwijl ze niet verkouden zijn en geen allergische reactie hebben. Meestal begint dit ergens in het tweede trimester en wordt het in de loop van de zwangerschap erger. Een verstopte neus tijdens de zwangerschap wordt veroorzaakt door een verhoogd oestrogeen niveau. Het extra oestrogeen kan ervoor zorgen dat de slijmvliezen in je neus op gaan zetten en meer snot aan gaan maken. Dit zorgt ervoor dat je neus verstopt raakt. Een verstopte neus tijdens de zwangerschap kan dus ook helemaal geen kwaad maar het kan wel erg last zijn. Na de zwangerschap maak je lichaam al snel minder oestrogeen aan hen zal de verstopte neus binnen 1-2 weken helemaal verdwenen zijn.

bandenpijn - Als je 19 weken zwanger bent kun je last krijgen van bandenpijn. Je baby groeit en daarmee groeit ook je baarmoeder. Je baarmoeder zit met banden verbonden aan je bekken. Deze banden houden je baarmoeder op de plek. Als er meer spanning op deze banden komt te staan, kun je dat voelen als bandenpijn. Bandenpijn kan aanvoelen als een scherpe, stekende pijn die langdurig aan kan houden aan de onderkant en zijkanten van je buik. Heb jij last van bandenpijn ? Lees dan wat je tegen bandenpijn kunt doen.

19 weken zwangerMet 19 weken zwangerschap is de baby zo groot als een granaatappel!

Baby

Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram

De armen en benen van je baby hebben deze week de juiste verhoudingen bereikt. Waar ze eerst nog te klein waren, zijn ze nu precies goed.
De donshaartjes die eerder op je baby groeiden blijven op heel het lichaam zitten behalve op het hoofdje van je kindje. Daar raakt de baby nu weer kwijt. Op het hoofdje beginnen nu de echte haren te groeien. Niet iedere baby wordt met haar geboren maar het grootste deel van de baby's heeft al wel haar op het hoofdje. Naast de haren op het hoofd, ontstaan nu ook de wenkbrauwen en de wimpers van je baby. De baby groeit nog steeds erg hard en is nu ongeveer op de helft van de uiteindelijke lengte.
De baby begint steeds meer te bewegen. Dat komt doordat het lichaampje sterker en groter wordt. De botten van je baby worden steeds groter en sterker waardoor je baby beter kan bewegen. Maar dit komt ook doordat de hersenen van je baby zich ontwikkelen en meer verbindingen maken. Het deel van de hersenen dat er voor zorgt dat je kunt bewegen groeit nu met de dag en kan het kleine lichaampje steeds beter aansturen. Je baby gaat deze week beginnen met het maken van een olie-achtige beschermlaag die ervoor zorgt dat de huid niet te veel rimpelt in al dat vruchtwater. Dit heet de vernix caseosa

Pappa

Mamma is nu 19 weken zwanger. Het zou heel goed kunnen dat mamma de baby al voelt bewegen. Als ze jou vraagt om ook eens te voelen of jij ook de bewegingen van de baby waarneemt, is de kans heel groot dat jij nog helemaal niets voelt (Ondanks de aanmoedigingen: 'Voelde je die en die en die. Die ook niet ?'). Wees gerust. Dit is heel normaal. Binnen nu en een paar weken kun jij de baby ook voelen schoppen.

Ben jij nu 19 weken zwanger ?

Alle pagina's over 19 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 20 weken zwanger

Vorige week: 18 weken zwanger

 

Reacties op '19 weken zwanger'

Reacties

1
1

Linda
Vandaag 19+3 dagen zwanger, ook de 20 weken echo gehad. Alles is goed met de kleine en met mij ook.. bijna op de helft van de zwangerschap. De tijd vliegt voorbij..

Anoniem
Vandaag precies 19 weken. Vanavond de 20 weken echo. Zo spannend. Ik besef ineens extra goed dat een positieve 20 weken echo zo niet vanzelfsprekend is. Ik ben de uurtjes aan het aftellen.

wilma
jaa alweer 19 weken vandaag gaat snel volgende week de 20 weken bereikt en dan zien we onze babyboy weer

Miriam
Vandaag precies 19 weken volgende week de 20 weken echo

Baby
Yes alweer 19.2 weken zwanger van mijn babyboy. Wat gaat de tijd snel.

H baghou
Vandaag ook 19 weken. Spannend

Hanan
19 week nu

mewondertje
Zo wat gaat het snel nu al in week 19 nog een weekje en dan kunnen we aftellen tot 0

Sha786
19weken vandaag.

Jouw naam:

Foto's over '19 weken zwanger'

 • 19 weken 19 weken zwanger :)
 • Mijn zoontje Morgen 19 weken
 • 19 weken
 • 19 weken en 4 dagen
 • 19 weken en 4 dagen zwanger
 • 19 weken
 • 19 weekjes 19 weekjes zwanger en al 13 kilo aangekomen
 • 19 weken en 4 dagen. De voetjes :D
 • 19 weken

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan