27 weken zwanger

27 weken zwanger27 weken zwanger

Mamma

Vandaag ben je 27 weken zwanger en begint de laatste week van je tweede trimester. Het derde en laatste trimester staat voor de deur. Als je nog niet aan het aftellen was, kun je nu beginnen ! Vanaf nu zul je zien dat jouw gewicht steeds meer zal toenemen. Dit komt door de reserves die je lichaam aan het opbouwen is voor je baby. Zolang je gezond eet, kan dit geen kwaad en na de bevalling zal je deze extra kilo's weer kwijtraken. Als je borstvoeding gaat geven, gaat dit vaak extra snel.
Het kan zijn dat je vanaf nu weer wat last krijgt van vermoeidheid. Dit komt door de hormonen die weer op gaan spelen in je lichaam. Je merkt misschien ook wel dat je nagels wat breekbaarder zijn. Een manicure of nagelcreme en nagellak kunnen je hierbij helpen.
Je kunt nu ook last krijgen van gesprongen adertjes in je gezicht: couperose. Couperose is eigenlijk een toename van kleine bloedvaatjes in het gezicht. Je kunt dit proberen te voorkomen door je huid gedurende je zwangerschap niet bloot te stellen aan hevige temperatuurschommelingen. Een goede (vettige) creme kan je huid beschermen.

27 weken zwangervanaf 27 weken zwanger heb je extra kans op rusteloze benen

Rusteloze benen - Met 27 weken zwangerschap krijg je steeds meer kans op rusteloze benen. Het rusteloze benen sydroom wordt ook wel RLS ( Restless Legs Syndroom) genoemd en treedt voornamelijk op wanneer je eventjes uitrust of wilt gaan slapen. Je benen voelen alsof ze tintelen, jeuken of zelfs prikken. RLS komt voornamelijk voor in je onderbenen maar sommige vrouwen voelen het ook in hun bovenbenen, armen of handen. Meestal kun je weinig tegen rusteloze benen doen. Aan het begin van het derde trimester treedt het syndroom op en gedurende 1 tot maanden wordt het erger. In de laatste maand van de zwangerschap neemt het meestal weer wat af. Na je zwangerschap verdwijnen de rusteloze benen vanzelf weer.

Bekkeninstabiliteit - Bekkeninstabiliteit is een klacht die vaak voorkomt bij zwangere vrouwen. Bekkeninstabiliteit voelt aan als pijn in de onderrug, midden en voorkant van het bekken of rond het stuitje.
Hormonen die er voor moeten zorgen dat je bevalling strakjes kan beginnen, (relaxine) zorgen er voor dat je kraakbeen weker wordt en je banden slapper. Dit zorgt voor meer ruimte tussen de drie botten van het bekken. Dit kan gepaard gaan met pijn en je kunt er veel last van hebben ook na de bevalling.
Een fysiotherapeut, Mensendieck therapeut of osteopaat kunnen helpen de klachten te verminderen. Wacht niet te langs met het maken van een afspraak wanneer je deze pijn ervaart !

Baby

27 weken zwangerMet 27 weken zwangerschap is de baby zo groot als een bloemkool!

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gram

Jouw baby zal deze week beginnen met dromen. Dit is opvallend want het duurt nog weken voordat de baby begint met zijn REM slaap. REM slaap is een slaapfase die erg belangrijk is voor dromen en ook in verband wordt gebracht met de organisatie van de hersenen. Er is nog heel veel onderzoek nodig naar het belang van deze vroege dromen maar over het algemeen wordt aangenomen dat ook deze dromen van invloed zijn op de ontwikkeling en structurering van de hersenen.
Deze week wordt ook een start gemaakt met het immuunsysteem van je baby. Dit is belangrijk omdat je baby strakjes voldoende weerstand moet hebben om te kunnen overleven buiten de baarmoeder. Zijn eigen immuunsysteem wordt in de baarmoeder versterkt door het immuunsysteem van de moeder via de placenta. Borstvoeding geven is erg goed voor de weerstand van de baby omdat de baby dan ook antilichamen van de moeder meekrijgt na de geboorte.
De groei van de baby zwakt deze week af. De baby moet nu vooral nog zwaarder worden en de organen verder ontwikkelen en versterken. Deze week heeft de baby wenkbrauwen en wimpers die de ogen van de baby zullen beschermen na de geboorte. Ook ontwikkelen de trommelvliezen van de baby zich nu zodat hij of zij later goed kan horen.
De baby heeft ondertussen een speciale band met mama opgebouwd en reageert op de biologische klok van de moeder. Als mama slaap krijgt dan maakt mama het hormoon melatonine aan waardoor de baby ook rustiger zal worden al kan daar een flinke vertraging tussen zitten. Als mama wat eet zal er meer glucose in het bloed komen waardoor de baby juist actiever wordt

Pappa

Mamma is nu 27 weken zwanger en zit nu in de laatste week van haar tweede trimester. Vraag mamma het aan te geven als de baby de hik heeft. Met een beetje geluk kun jij dit ook voelen !

Ben jij nu 27 weken zwanger ?

Alle pagina's over 27 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 28 weken zwanger

Vorige week: 26 weken zwanger

 

Reacties op '27 weken zwanger'

Reacties

Mamavan3jongens
Hoi medezwangeren! Hier ook 27 weken. Bandenpijn neemt gelukkig af. Wel nog last van mijn bekken. Af en toe maagzuur en natuurlijk veel plassen. Maar is goed te doen allemaal! Onze baby is erg beweeglijk en ik voel met de week dat hij steeds meer ruimte inneemt. Omdat ik al wat ouder ben (38, nog niet bejaard

Mona
Hoi ook 27 weken zwanger bij mij is echt tegenovergesteld voel me vaak slecht veel bandenpijn en pijn aan me stuitje ook vorige week erachter gekomen dat ik zwangerschap suiker heb en de vermoeid heid neemt steeds meer toe ook veel last van maagzuur gelukkig slaap ik de avonden wel goed groetjes en voor iedereen een fijne zwangerschap gewenst

Chantal
27.5 weken zwanger. Ik voel me goed. Helaas vorige week heftige bloeding gehad. Voorligende placenta. 5 dagen in het ziekenhuis gelegen:$ Ik moet het nu rustig aan doen. Dat is lastig voor een energiek vrouwke als ik met nesteldrang. Alles moet schoon hihi

josefien
27 zwanger jaja het begint lastig te worden ik kan eigenlijk niet klagen over gans mijn zwangerschap heb last van uitslag en mijn hormonen zijn niet altijd optimaal maar ziek ben ik nooit geweest en het slapen lukt nog goed , maar dat plassen OMG!! ik kan nergens meer op mijn gemak rondwandelen ik doe gelukkig bureauwerk , want de moment dat ik van die stoel ga moet ik ook gaan plassen elke winkel die ik doe moet ik plassen en de druk is zoveel groter dan het plasje uiteindelijk maar is.Ik verlies ook druppeltjes doe mijn oefeningen maar haalt nie zo veel uit:( Hopelijk na de geboorte terug beter.

Tirza
Ik voel de vermoeidheid toenemen, jammer. Ook is mijn buik behoorlijk gegroeid de laatste weken. Wel ontzettend leuk is dat mijn oudste kinderen de baby ook duidelijk kunnen voelen schoppen. Dat vinden ze geweldig. Bij mijn vorige zwangerschap deed ik elke avond wat oefeningen (gekregen van de Zwanger en Fit cursus). Ik ging heel fit de bevalling in en herstelde, ondanks een stevige bloed armoede, ook heel snel. Nu dus ook weer begonnen met diezelfde oefeningen (staan ook beschreven in het boek Gezond en Energiek Zwanger). Voelt goed.

mamalief
Bijna 27 weken zwanger dit is mijn 3de zwangerschap, tot nu toe alles verloopt soepel, alleen nog last van mijn onderrug en moet vaker plassen!!

Besiktas
Hoi, ik ben ook 27 weken zwanger. Ik heb nu meer pijn in mijn onderrug

shelly
hoi allemaal, ik ben bijna 27 weekjes, en heb echt nergens last van...alleen dat de buik in de weg zit en ik moeilijk bukken kan, voor de rest werk ik nog fulltime en druk met mn zoontje van anderhalf... gelukkig veel hulp van manlief, anders zou het wel te veel zijn...ik adviseer de dames multivitamines en visloiecaps voor zwangeren te nemen...is voor iedereen verschillend uiteraard, maar ik kan gelukkig nog lekker de hele dag werken etc.

Anoniem
Gelukkig heb ik niet zo veel last van de zwangerschap alleen nu begingt de vermoeidheid wel meer te komen maar voor de rest gaat alles goed ;)

Anoniem
Gelukkig heb ik niet zo veel last van de zwangerschap alleen nu begingt de vermoeidheid wel meer te komen maar voor de rest gaat alles goed ;)

Jouw naam:

Foto's over '27 weken zwanger'

 • 3D echo! 27 weken zwanger
 • 4e kindje :) 27 wkn zwanger Flink last van bekken.... ben blij dat het met krukken redelijk te doen is!
 • 27 weken
 • 27 weken
 • 27 weken en 4 dagen mijn klein meisje
 • Pretecho bij 27 weken
 • 27 weken Groeispeurt!! :D
 • onze kleine liefje 26 weken wat kan onze kleine liefje toch eigenwijs zijn 3 kwartier een pret echo gehad en geen een duidelijke foto van har gezicht kunnen maken
 • Buikje met 27 weken
 • Mijn buik met 27 weken in de babykamer!

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan