4 weken zwanger

4 weken zwanger4 weken zwanger

De zwangerschapstest

Dit is dan de grote week. Aan het begin van deze week kun je testen of je al zwanger bent. Maar vrees niet als daar nog niets uitkomt. De test wordt pas later in de week echt 100% betrouwbaar ! Maar in heel veel gevallen kun je het nu of heb je het zelfs soms een paar dagen geleden al kunnen meten !
Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid hCG hormonen die er nu in je lichaam rondgieren. Dit wordt via de urine gemeten.
Na de innesteling gaat je lichaam grote hoeveelheden van het hormoon hCG aanmaken. Iedere 1,5 tot 2 dagen verdubbelen de waarden van dit hormoon. Pas na een paar dagen heb je genoeg om een echt betrouwbare test te kunnen doen. Het kan best zo zijn dat je wel zwanger bent maar er nog niet genoeg hormonen zijn om te meten. Probeer het dan na een paar dagen nog een keer. Wil je echt alles weten over zwangerschapstesten ? Kijk dan eens op onze special over zwangerschapstesten

4 weken zwangerinnesteling

Innesteling

Als je eisprong normaal is gegaan, zal jouw - als je zwanger bent - bevruchte eitje zich deze week gaan nestelen. Niet iedere vrouw merkt iets van de innesteling. Je kunt wat bruin of rood bloed verliezen. Het bloedverlies houdt meestal op na 1 tot 3 dagen en is minder dan bij een normale menstruatie.

Mamma

Aan het einde van deze week verwacht je je menstruatie. Als deze uitblijft dan bestaat er een hele grote kans dat je zwanger bent. Sommige vrouwen krijgen deze week last van zwangerschapskwaaltjes zoals: vermoeidheid, pijnlijke borsten of stemmingswisselingen. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de hormonen.

Baby

4 weken zwangerMet 4 weken zwangerschap is de baby zo groot als een maandzaadje!

Lengte van je baby: 1 mm
Gewicht van je baby: 0 gram

Jouw embryo is deze week druk bezig. De cellen splitsen zich in de placenta, de navelstreng en de vliezen. Ook de basis van het lichaam wordt aangelegd. De placenta zorgt er voor dat je kindje de komende 8 maanden voorzien wordt van voedsel.
Je baby bestaat nu uit 3 lagen die verschillende delen van het lichaam gaan vormen. De binnenste laag vormt de ingewanden, lever en longen van je baby. De middelste laag vormt het hartje, de geslachtsorganen, spieren, botten en nieren. De buitenste laag vormt het haar, ogen, huid en het zenuwstelsel.
Aan het begin van de baarmoeder vormt zich een slijmprop. Deze zorgt er voor dat je baarmoeder afgesloten wordt voor invloeden van buitenaf.

Pappa

Mamma is deze week misschien een beetje stil of juist niet (of het gaat heen en weer). Dit zijn voor haar spannende dagen dus doe maar eventjes extra je best !

Ben jij nu 4 weken zwanger ?

Alle pagina's over 4 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 5 weken zwanger

Vorige week: 3 weken zwanger

 

Reacties op '4 weken zwanger'

Reacties

Paula36
Ik wil er wel bij Nouchke lijkt me leuk

Nouchke
Wie wil samen met me messengergroepje delen om onze ervaringen te delen ?

Nouchke
Joepie,ons 3 e wonder komt eraan! Gisteren lichte streep op test Kruidvat vandaag met digitale. Van clearblue morgen 4 weken zwanger.. Hopelijk blijft alles goed gaan !

Jeswi
Na 3 "goedkope" tests gedaan te hebben in de laatste 7 dagen. (van aliexpress) Waarvan alle 3 met echt een héééél licht 2e streepje, vandaag toch maar een clearblue gehaald en bevestigd gekregen waar we al op hoopte; ZWANGER! 4 weken en 4 dagen volgens mijn kalender!

Laura
Hoi allen, Ik heb deze week al wel 8 testen gedaan.. Ik kon niet geloven naar 4 jaar ons best te doen dat t eindelijk gelukt zou zijn! Maar na een clear bleu te hebben gehaald en t duidelijk in beeld kwam geloof ik t toch echt.... Nu ben ik alleen heel onzeker

Mala
Hallo , mijn vraag naar jullie toe is : Ik ben namelijk gestopt met de pil in augustus.. De laatste keer dat 'k ongesteld op 26/08-30/8. In september ben 'k niet ongesteld geworden. Allé vond 'k wel heel raar dat 'k op 18/10-20/10 een lichte bloeding heb gehad. Mijn bloeding was zeker niet hard want 't stopte met momenten.. Is de kans dak zwanger ben of zouden mijn menstruatie nog doorkomen?

Maryam
Sypmyomen: Al dagen zware hoofdpijn, heeeeel erg moe, trekkende pijn bij liesen alsof er aan elastiekjes wordt getrokken! Gespannen borsten aan zijkant, en een klein beetje krampjes in m'n buik. Zo'n gevoel dat ik ongesteld moet worden!

Maryam
Ons 4de wondertje heeft zich aangemeld :) Hopelijk blijft 't lekker bij mama in de buik zitten, en mogen we hem haar met veel liefde rond 30 juli 2015 verwelkomen! Eerste afspraak echo: 9 December :)

Anoniem
Jeeeeeeey ook wij zijn zwanger vandaag 4 weken en 6 dagen!

Nina
Hi shanice, een test zegt niet alles. Maar als je bijna een maand over tijd bent zou je het wel moeten kunnen meten of je zwanger bent. Jammer voor je maar je hebt gelukkig nog tijd genoeg als je 18 bent :-) Als je het echt zeker wilt weten moet je even langs de dokter, daar hebben ze betere tests dan die je bij de drogist koopt

Jouw naam:

Foto's over '4 weken zwanger'

 • Test 4 weken & 4 dagen Jeehh, die is lekker donker!
 • Test 4 weken & 4 dagen Jeehh, die is lekker donker!
 • 10.4 weken
 • 4 weken, 4 dagen
 • 4 weken
 • Zwanger +4 weken
 • Scan 4 weken en 4 dagen Scan 4 weken en 4 dagen
 • 1e echo Vandaag mijn 1e echo gehad met 4 weken + 4 dagen. Vruchtzakje gezien en een piepklein vruchtje.
 • 1e echo Vandaag de 1e echo gehad. Vruchtzakje + piepklein vruchtje gezien. 4 weken + 4 dagen zwanger.
 • Net de echo gehad. We hebben een sterk kloppend hartje gezien! Ben zo blij. Over 2 weken hebben we de intake. Dan wordt er weer een echo gemaakt en over 4 weken een termijnecho. Mijn berekening klopte precies!

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan