36 weken zwanger

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

Mamma

36 weken zwanger Deze week ga je hoe dan ook met zwangerschapsverlof en dat heb je verdiend. Geniet van de rust die je dan krijgt en laat je maar lekker verwennen. Aan het einde van deze week 'mag' de baby thuis geboren worden. Zorg daarom dat je deze week klossen (voor onder het bed) en een steek ophaalt bij de thuiszorgwinkel of kruisvereniging. Jouw verzekering dekt de kosten hiervan. De verloskundige of gynaecoloog zal je vanaf nu niet meer om de week maar iedere week willen zien. Je buik, de ligging van de baby en je bloeddruk worden goed in de gaten gehouden. Bij twijfel kan er als je 36 weken zwanger bent gemakkelijk worden ingegrepen omdat je kindje al min of meer af is.
Houd er rekening mee dat de baby nu ieder moment kan komen (alhoewel de grote meerderheid van de baby's nog wel even blijft zitten). Vliegtuigmaatschappijen zullen je om deze reden dan ook niet meer meenemen.
Als dit je eerste kindje is, is deze nu waarschijnlijk ingedaald. Een tweede kindje hoeft nog niet ingedaald te zijn. Dit kan soms pas tijdens de bevalling zelf gebeuren. Als je erste kindje nog niet is ingedaald, zal er gekeken worden naar de reden hiervan.

Vluchtkoffer

Als je gaat bevallen in het ziekenhuis is het handig een vluchtkoffer klaar te zetten. Als je thuis wilt bevallen overigens ook want je weet nooit zeker dat je toch niet onverwachts naar het ziekenhuis toe moet. Als er geen hoge bloeddruk is geconstateerd, kun je meestal de dag van de bevalling of de volgende dag weer naar huis. Bij hoge bloeddruk wordt je meestal 48 uur ter observatite gehouden. Te vroeg geboren kindjes moeten ook vaak nog eventjes in het ziekenhuis blijven. Houd hier dus rekening mee met het bepalen hoe veel je inpakt.

Voor mamma
2 lange shirts of nachtjaponnen om in te bevallen
Pyama voor als je niet direct naar huis mag
Ondergoed en sokken (ondergoed 1 maatje groter voor het verband)
Pantoffels
Schone kleding
Boeken of tijdschriften (voor na de bevalling)
Mobiel + oplader
Toiletspullen

Voor de baby
Rompertjes (2x maat 50 en 56)
Kleding (2x maat 50 en 56)
Mutsje (2x)
Jas
Maxicosi
Dekentje of omslagdoek (voor in de maxicosi)
Sokken (2x)

Voor de aanwezige(n)
Mobiele telefoon, oplader en alle telefoonnummers van beide families
Fototoestel, geheugenkaart/extra rolletje, oplader, extra batterij
Videocamera

Aangifte Paspoort
Akte van erkenning (voor als je niet bent getrouwd)

Baby

36 weken zwangerMet 36 weken zwangerschap is de baby zo groot als een honingmeloen!

De baby is nu min of meer af en eigenlijk al klaar om geboren te worden. De grootste taak die je baby nu nog heeft, is het zo veel mogelijk aankomen. Doordat de baby steeds minder en minder plek in je buik krijgt, zul je de baby steeds minder vaak voelen. Als je wat voelt, zullen het ook vaker glij-bewegingen zijn en niet meer de schoppen en stompen.
Je baby is nu nog omhuld door een laagje huidsmeer waardoor je baby beschermd wordt tegen het vruchtwater. Vanaf nu begint je baby dit laagje te verliezen. Jouw vruchtwater zal dan langzaam van kleur veranderen. Nu is het nog helder maar hoe later in de zwangerschap hoe witter het wordt. Als je vruchtwater bruinig is dan heeft de baby in het vruchtwater gepoept en kun je niet meer thuis bevallen.

Pappa

Mamma is nu 36 weken zwanger en haar stemmingen kunnen van het ene op het andere moment compleet om slaan. Je hebt, nu de bevalling steeds dichterbij komt, misschien weer wat vaker last van stemmingswisselingen. Mama's lijf giert van de hormonen en buiten dat is ze vaak onzeker over haar rol als moeder, net zoals jij dat waarschijnlijk bent over je rol als vader. Veel stellen hebben hier last van en dat is volkomen normaal. Mamma vindt het vaak prettig om hier over te praten.
Heel veel stellen geven ook achteraf aan dat ze zich zorgen hebben gemaakt om niets want een kind opvoeden, gaat vaak instinctief en als het eenmaal geboren is, weet je vaak precies wat je moet doen.

Ben jij nu 36 weken zwanger ?

Alle pagina's over 36 weken zwangerschap


Nieuw: vergelijk je zwangerschap vergelijk je zwangerschap met die van andere moeders !

Meer

Volgende week: 37 weken zwanger

Vorige week: 35 weken zwanger

 

Reacties op '36 weken zwanger'

Reacties

Annemarie
Hi3p hi3p hoera onze haar dos komt er aan

Anoniem
Ik moet van daag de laaste week in hielp hi3p hoera me 2denkindje

Annemarie
Hallo mag me vandag aanmelden voor week 36 nog maar 4 weekjes te gaan en dan eindelijk naar veel teggen slaagen ons eerste wonder verwelkomen

Jouw naam:

Foto's over '36 weken zwanger'

  • 36 weken
  • 36 weken en 1dag hier ben ik 36 weken en 1 dag zwanger van onze 2 de kindje
  • Mooi buikje
  • 36 weken mijn klein meisje
  • j
  • Buikje 36 weken!
  • Buikje 36 weken!
  • 36 weken
  • Schaapje
  • 36wkn

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan