12 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 12 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 12 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

12 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 12 weken zwangerschap 2 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 1 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 12 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 0 en 5 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 0 en 8 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 12e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 12 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 12 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 12 weken zwanger?

29 vrouwen kwamen -2 kilo aan
22 vrouwen kwamen -1 kilo aan
21 vrouwen kwamen 0 kilo aan
479 vrouwen kwamen 1 kilo aan
333 vrouwen kwamen 2 kilo aan
160 vrouwen kwamen 3 kilo aan
79 vrouwen kwamen 4 kilo aan
21 vrouwen kwamen 5 kilo aan
13 vrouwen kwamen 6 kilo aan
4 vrouwen kwamen 7 kilo aan
1 vrouw kwam 8 kilo aan
2 vrouwen kwamen 10 kilo aan
1 vrouw kwam 12 kilo aan
1 vrouw kwam 13 kilo aan
1 vrouw kwam 32 kilo aan
5 vrouwen kwamen 40 kilo aan

Ben ik met 12 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 12 weken zwanger maximaal 5 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 5 en 8 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 8 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 12 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 12 weken zwanger minimaal 0 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 0 en 0 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 12 weken minder dan 0 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '12 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '12 weken zwanger gewicht'

Reacties

At
Ik ben 12 weken zwanger en ik ben 1,5 kilo aangekomen.

Selcan
11w en 5d en ben al 5 kilo aangekomen!! Ik ben zo een honger, en als ik niet eet word ik misselijk.. Het liefst van ochtend vroeg tot savonds laat patat me mayo

She
Ben 12 weken en nu 2 kilo aangekomen.

Marieke
12 weken en 4kg aangekomen. Heb normaal heel erg controle over mijn snaaigedrag maar sinds de zwangerschap kan ik me niet meer inhouden :s

Maureen
0.7 kilo aangekomen

Hennie
Bijna 11 weken en 7 kilo aangekomen

Esther
Ben bijna 12 weken, ben nu ruim 3 kilo kwijt

MJ
Vandaag ben ik 12 weken, in de eerste weken ben ik zo'n 3,5 kilo afgevallen. Nu nog steeds 2 kilo lichter dan mijn start gewicht, maar er komt langzaam weer wat aan ;)

Mads
12 weken en 2,5 kg bijgekomen

Kalliopi
Ik ben 1.9kg aangekomen. Ik moet wel weinig vet binnen krijgen omdat ik last van galstenen heb.

Jouw naam:

Lees meer ... !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan