15 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 15 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 15 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

15 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 15 weken zwangerschap 2.7 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 1 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 15 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 0 en 5,6 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 0 en 8,5 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 15e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 15 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 15 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 15 weken zwanger?

26 vrouwen kwamen 0 kilo aan
399 vrouwen kwamen 1 kilo aan
380 vrouwen kwamen 2 kilo aan
280 vrouwen kwamen 3 kilo aan
151 vrouwen kwamen 4 kilo aan
83 vrouwen kwamen 5 kilo aan
19 vrouwen kwamen 6 kilo aan
12 vrouwen kwamen 7 kilo aan
8 vrouwen kwamen 8 kilo aan
5 vrouwen kwamen 9 kilo aan
4 vrouwen kwamen 10 kilo aan
1 vrouw kwam 12 kilo aan
1 vrouw kwam 15 kilo aan
1 vrouw kwam 18 kilo aan
1 vrouw kwam 37 kilo aan
5 vrouwen kwamen 40 kilo aan

Ben ik met 15 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 15 weken zwanger maximaal 5,6 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 5,6 en 8,5 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 8,5 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 15 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 15 weken zwanger minimaal 0 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 0 en 0 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 15 weken minder dan 0 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '15 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '15 weken zwanger gewicht'

Reacties

Naomi
Ik ben 15 weken zwanger en 5,5 kilo aangekomen. Maar heb ook veel gegeten.

Jessyjay
15 weken zwanger en 4 kilo aangekomen, maar ik ben wel in verwachting van een tweeling.

Zwanger van de eerste
Zwanger van mijn eerste kindje, startgewicht voor zwangerschap 66.5 en nu 15 weken zwanger 63.4 kg ik ben echter geen moment misselijk of ziek geweest nog spugen. Voor nu staat dus op -3.1kg :D

Mummy
-0,5 kilo bij 15 weken. Eindelijk nauwelijks meer spugen :)

Anoniem
7 kg aangekomen

Linda
nu 15 weken en 3 kilo aangekomen.

Anoniem
Ik ben 15 weken en 1,5 kilo aangekomen. Ik ben erg duizelig geweest van ijzertekort en nu dat behandeld is voel ik me een stuk beter.

Michelle
15 weken en nog steeds ongeveer op mijn startgewicht (vanochtend -0,2). wel is mijn buik dikker, dus is het een beetje anders verdeeld.

Trotse mama
Ik ben zwanger van de tweede. En ben nu 4.5 kg aangekomen. De vorige keer ben ik in totaal 18kg aangekomen. Ik hoop nu minder aan te komen, maar ik ben alweer goed op weg! Alles voor een gezonde baby natuurlijk!! :) 1 troost, met hard werken ben ik 19 Kg afgevallen! Dus het kan er weer vanaf!!

Anoniem
15weken Zwanger en 2,5 kilo afgevallen. Door een te snelle schildklier en door de misselijkheid en het overgeven.

Jouw naam:

Lees meer ... !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan