5 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 5 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 5 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

5 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 5 weken zwangerschap 1.2 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 1 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 5 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 0 en 4,1 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 0 en 7 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 5e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 5 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 5 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 5 weken zwanger?

6 vrouwen kwamen -4 kilo aan
6 vrouwen kwamen -3 kilo aan
16 vrouwen kwamen -2 kilo aan
48 vrouwen kwamen -1 kilo aan
37 vrouwen kwamen 0 kilo aan
341 vrouwen kwamen 1 kilo aan
80 vrouwen kwamen 2 kilo aan
23 vrouwen kwamen 3 kilo aan
13 vrouwen kwamen 4 kilo aan
6 vrouwen kwamen 5 kilo aan
2 vrouwen kwamen 6 kilo aan
1 vrouw kwam 7 kilo aan
4 vrouwen kwamen 8 kilo aan
1 vrouw kwam 26 kilo aan
2 vrouwen kwamen 40 kilo aan

Ben ik met 5 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 5 weken zwanger maximaal 4,1 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 4,1 en 7 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 7 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 5 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 5 weken zwanger minimaal 0 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 0 en 0 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 5 weken minder dan 0 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '5 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '5 weken zwanger gewicht'

Reacties

Laura
Ik ben precies 1 Kg aangekomen en ik zit nu op week 5 en 2 dagen

Laura
Ik ben 1,6 kilo zwaarder dan 5 weken en 4 dagen geleden.

Eline
Ik ben nu 5 weken zwanger en ik ben toch ook 1 kilo bijgekomen. Dacht niet dat dit kon omdat dit echt nog maar de eerste weken zijn. Maar ben blij hier te lezen dat dit normaal is.

Charlotte
Ik ben vandaag 5 weken zwanger en 4 kilo aangekomen

Naas
Ik ben ook niet aangekomen, juist ern kilo afgevallen.

Cin
Ik ben niet aangekomen. Mijn eetpatroon is erg veranderd, veel behoefte aan groente fruit brood en soep in kleinere porties verdeeld over de dag.

Momo
Ik ben in de 5 weken, 4 kilo afgevallen. Terwijl ik wel gewoon probeer goed/gezond eet. (Kan echt niet meer eten anders ontplof ik. Haha) Maar is het erg dat ik afval? Is niet de bedoeling.. kan het de baby ziek maken?

Twiggy
Hm, tot nu toe alleen maar afgevallen met 5 weken zwangerschap. Ik ga ervooralsnog vanuit dat het door het verbouwen komt.

Kim
Ik was vandaag 4,6 kilo Zwaarder dan 5 weken Geleden...

Jouw naam:

Lees meer ... !

5 weken zwanger

Lees alles wat je moet weten als je 5 weken zwanger bent. Je weet nu zeker of je zwanger bent doordat je vanaf nu een zwangerschapstest kunt doen!

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan