8 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 8 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 8 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

8 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 8 weken zwangerschap 1.6 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 1 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 8 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 0 en 4,6 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 0 en 7,6 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 8e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 8 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 8 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 8 weken zwanger?

14 vrouwen kwamen -4 kilo aan
9 vrouwen kwamen -3 kilo aan
22 vrouwen kwamen -2 kilo aan
38 vrouwen kwamen -1 kilo aan
27 vrouwen kwamen 0 kilo aan
468 vrouwen kwamen 1 kilo aan
267 vrouwen kwamen 2 kilo aan
83 vrouwen kwamen 3 kilo aan
43 vrouwen kwamen 4 kilo aan
16 vrouwen kwamen 5 kilo aan
5 vrouwen kwamen 6 kilo aan
3 vrouwen kwamen 7 kilo aan
5 vrouwen kwamen 8 kilo aan
1 vrouw kwam 10 kilo aan
1 vrouw kwam 29 kilo aan
4 vrouwen kwamen 40 kilo aan

Ben ik met 8 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 8 weken zwanger maximaal 4,6 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 4,6 en 7,6 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 7,6 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 8 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 8 weken zwanger minimaal 0 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 0 en 0 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 8 weken minder dan 0 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '8 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '8 weken zwanger gewicht'

Reacties

Nathalie
Eerste zwangerschap ruim 30 kilo. Niet voor twee eten pas in je laatste trimester heb je iets meer nodig

Nathalie
Eerste zwangerschap kwam ik ook super snel aan. Nu opletten en met 8 weken 0,9 kilo

Anoniem
Bijna 4.2 kg aangekomen bijna 8 weken zwanger pfff

salie
hallo ik ben 9 weken zwanger en ben erg aangekomen ik hou nu veel vocht vast vooral in mijn benen en voeten mij buik s ook enorm. ben al dik van mezelf maar ik probeerse juust om zoveel kogelijk gezond te eten zodat ik niet veel aankom zoals andere zwangerschap. wat kan ik hier aan doen

Jouw naam:

Lees meer ... !

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan