21 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 21 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 21 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

21 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 21 weken zwangerschap 4.8 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 5 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 21 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 2,1 en 7,5 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 0 en 10,2 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 21e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 21 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 21 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 21 weken zwanger?

1 vrouw kwam 0 kilo aan
146 vrouwen kwamen 1 kilo aan
185 vrouwen kwamen 2 kilo aan
275 vrouwen kwamen 3 kilo aan
332 vrouwen kwamen 4 kilo aan
362 vrouwen kwamen 5 kilo aan
242 vrouwen kwamen 6 kilo aan
150 vrouwen kwamen 7 kilo aan
83 vrouwen kwamen 8 kilo aan
53 vrouwen kwamen 9 kilo aan
36 vrouwen kwamen 10 kilo aan
8 vrouwen kwamen 11 kilo aan
14 vrouwen kwamen 12 kilo aan
2 vrouwen kwamen 13 kilo aan
3 vrouwen kwamen 14 kilo aan
2 vrouwen kwamen 15 kilo aan
2 vrouwen kwamen 16 kilo aan
2 vrouwen kwamen 17 kilo aan
1 vrouw kwam 19 kilo aan
2 vrouwen kwamen 20 kilo aan
1 vrouw kwam 39 kilo aan
1 vrouw kwam 40 kilo aan

Ben ik met 21 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 21 weken zwanger maximaal 7,5 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 7,5 en 10,2 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 10,2 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 21 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 21 weken zwanger minimaal 2,1 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 0 en 2,1 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 21 weken minder dan 0 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '21 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '21 weken zwanger gewicht'

Reacties

As
5 kg aangekomen

F
Tot 14 weken niets aangekomen. Met 21 weken nu 3,5 kg aangekomen.

Joboni
t/m week 14 maar 1 kg aangekomen, week 14 tot 18 wel 6 kg aangekomen. Week 18 tot 21 niet aangekomen. Snaaien was grotendeels de reden van het snelle aankomen in die korte periode

Tine
8kg bijgekomen..

Anoniem
8 kilo aangekomen. Zo veel honger, voel me er slecht bij maar het gaat niet anders?

Vera
eerste paar weken niks aangekomen, niks afgevallen. na 3 maanden 1 kilo aangekomen, nu 21 weken en ongeveer 2,5 a 3 kilo in totaal aangekomen. wisselt een beetje. Had het veeeel erger verwacht!

Inge
21 weken en 3 dagen zwanger, 1e kindje. Eerste 9 weken afgevallen -2kg (niet misselijk, voelde me goed, at normaal) op 15 weken weer normaal/eigen gewicht. Nu + 3kg.

Anoniem
In totaal ben ik sinds het begin rond de 4/5 kilo aangekomen

patricia
21 weken zwanger. In begin ruim 4 kg afgevallen, nu nog niks erbij

patricia
In begin 4 kg afgevallen. Tot nu toe nog niks erbij.

Jouw naam:

Lees meer ... !

21 weken zwanger

Je kunt vanaf nu wat last gaan krijgen van bandenpijn. Bandenpijn voelt als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Als je dat hebt, geeft je lichaam aan dat je het wat rustiger aan moet doen. Soms krijg je er ook last van als je wat drukker b

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan