28 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 28 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 28 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

28 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 28 weken zwangerschap 7.8 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 8 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 28 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 4,4 en 11,2 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 1 en 14,6 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 28e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 28 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 28 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 28 weken zwanger?

51 vrouwen kwamen 1 kilo aan
52 vrouwen kwamen 2 kilo aan
71 vrouwen kwamen 3 kilo aan
117 vrouwen kwamen 4 kilo aan
178 vrouwen kwamen 5 kilo aan
231 vrouwen kwamen 6 kilo aan
267 vrouwen kwamen 7 kilo aan
309 vrouwen kwamen 8 kilo aan
248 vrouwen kwamen 9 kilo aan
231 vrouwen kwamen 10 kilo aan
91 vrouwen kwamen 11 kilo aan
95 vrouwen kwamen 12 kilo aan
41 vrouwen kwamen 13 kilo aan
41 vrouwen kwamen 14 kilo aan
26 vrouwen kwamen 15 kilo aan
7 vrouwen kwamen 16 kilo aan
6 vrouwen kwamen 17 kilo aan
4 vrouwen kwamen 18 kilo aan
1 vrouw kwam 19 kilo aan
3 vrouwen kwamen 20 kilo aan
1 vrouw kwam 22 kilo aan
2 vrouwen kwamen 38 kilo aan
2 vrouwen kwamen 40 kilo aan

Ben ik met 28 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 28 weken zwanger maximaal 11,2 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 11,2 en 14,6 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 14,6 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 28 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 28 weken zwanger minimaal 4,4 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 1 en 4,4 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 28 weken minder dan 1 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '28 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '28 weken zwanger gewicht'

Reacties

Kelly
28 weken zwanger en 9 kilo aangekomen

Youssra
28 weken en in totaal 3 kilo aangekomen

Marly
28 weken 4,1 kilo aangekomen

Chantal
28 weken en 8 kilo aangekomen

Nel
28 wk en 3 dagen 9 kg aangekomen

Essie
Met 28 weken zwangerschap in totaal 4 kilo aangekomen. Zelf ben ik wel tot 5 maanden gaan overgeven/misselijk gevoeld. Misschien heeft het daarmee te maken

Roos
28 weken en 10 kilo aangekomen. Wel heb ik veel vruchtwater (nog wel binnen de norm) en houd ik veel vocht vast. Ik voel mijzelf niet dikker los van m'n buik, toch zit er 10 kilo op!

Soon
28 weken en -1, 5 kg.

Jane
6kg aangekomen

Michelle
28 weken en sta tot nu toe nog steeds op -7kg. Is in het begin eraf gegaan en ik kom geen gram bij. 1kg minder nog dan 3 weken geleden. Maar we moeten er nog 12 dus alles is nog mogelijk...

Jouw naam:

Lees meer ... !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan