30 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 30 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 30 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

30 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 30 weken zwangerschap 8.5 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 10 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 30 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 5 en 12 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 1,5 en 15,5 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 30e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 30 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 30 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 30 weken zwanger?

43 vrouwen kwamen 1 kilo aan
35 vrouwen kwamen 2 kilo aan
54 vrouwen kwamen 3 kilo aan
95 vrouwen kwamen 4 kilo aan
151 vrouwen kwamen 5 kilo aan
204 vrouwen kwamen 6 kilo aan
237 vrouwen kwamen 7 kilo aan
279 vrouwen kwamen 8 kilo aan
243 vrouwen kwamen 9 kilo aan
297 vrouwen kwamen 10 kilo aan
137 vrouwen kwamen 11 kilo aan
104 vrouwen kwamen 12 kilo aan
91 vrouwen kwamen 13 kilo aan
52 vrouwen kwamen 14 kilo aan
58 vrouwen kwamen 15 kilo aan
19 vrouwen kwamen 16 kilo aan
10 vrouwen kwamen 17 kilo aan
4 vrouwen kwamen 18 kilo aan
5 vrouwen kwamen 19 kilo aan
8 vrouwen kwamen 20 kilo aan
3 vrouwen kwamen 21 kilo aan
2 vrouwen kwamen 22 kilo aan
1 vrouw kwam 24 kilo aan
1 vrouw kwam 27 kilo aan
1 vrouw kwam 29 kilo aan
1 vrouw kwam 30 kilo aan

Ben ik met 30 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 30 weken zwanger maximaal 12 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 12 en 15,5 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 15,5 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 30 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 30 weken zwanger minimaal 5 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 1,5 en 5 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 30 weken minder dan 1,5 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '30 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '30 weken zwanger gewicht'

Reacties

Elsa
15 kilo aangekomen, ik let op mijn eten maar helaas door bekken instabiliteit kan ik niet sporten of veel bewegen. Op advies van fysiotherapeut oefeningen doen en korte stukjes wandelen

N.
30weken en mijn derde zwangerschap.. nu 10 kilo aangekomen. 1.80 lengte en woog tussen de 60-62 op mijn eerste weging bij de verloskundige.

Bren
Vandaag 30 weken en 8,5 kilo aangekomen. Kom van 67,5 kilo met 1,75. Voornamelijk buik en borsten al merk ik wel wat meer vocht en vetopslag in benen.

Wendy
30 weken en 8,5 kg aangekomen. Kom van 63 kg met mijn 1,80. Alleen maar buik en borsten ☺️

Monique
Ik ben vandaag precies 30 weken zwanger en nu 7 kilo aangekomen.

Julie
Ik ben 30 +6 dagen en ben 14kg aangekomen, ik ben wel zwanger van een tweeling

Stephanie
Ilse ik ben blij te lezen dat jij ook nog niks bent aangekomen. Ik ben ook nog niks aangekomen. Ik woog wel te veel hoor en nu moet ik mij strikt aan dieet houden voor zwangerschapsdiabetes

Ilse
Nog geen kilo aangekomen nu 30 weken zwanger. Zelfs een kilo afgevallen. Ik ben er blij mee. Vorige zwangerschap ook maar 4 kilo totaal aangekomen. Toen mijn zoontje eruit was woog ik 13 kilo onder mijn gewone gewicht.

B
Voor de zwangerschap 53.5 kilo en nu 63 kilo.

Sandra
Ik ben 1.76 en woog voor mijn zwangerschap 54 kilo. Met 30 weken ben ik nu 62.4 kilo dus 9.4 kilo aangekomen. Denk dat ik wat reserves nodig heb :) Verder ben ik nog steeds slank en ik eet heel gezond (afgezien van de eerste 10 weken veel drang naar vet en zout).

Jouw naam:

Lees meer ... !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan