33 weken zwanger gewicht

Hoeveel kom je gemiddeld aan bij 33 weken zwanger. Wat is jouw gewicht bij 33 weken zwanger en hoeveel ben je aangekomen ?

33 weken zwanger, hoeveel ben je aangekomen ?

De gemiddelde vrouw is bij 33 weken zwangerschap 9.5 kilo aangekomen.
De meeste vrouwen zijn nu 10 kilo aangekomen (dit is het meest vookomende antwoord bij 33 weken zwanger).
66% van de vrouwen is tussen de 5,7 en 13,3 kilo aangekomen.
95% van de vrouwen is tussen de 1,9 en 17,1 kilo aangekomen.

Vergelijk ook jouw zwangerschapsgewicht

Vind je het leuk om ook jouw gewicht per week te vergelijken met die van andere zwangere vrouwen ?
Vul dan snel de onderstaande vraag in!
Wil je heel je zwangerschap bijhouden en vergelijken dan kan dat ook.
Je kunt dit dan tijdens je zwangerschap invullen en direct of lang nadat je kindje geboren is nog eens terugkijken. Vaak vergeet je dit soort informatie namelijk heel snel ! Vergelijk jouw gewicht met die van andere zwangere vrouwen !

Hoe veel ben je aangekomen de 33e week van je zwangerschap ?

 

Gewichtsverdeling bij 33 weken zwanger

Niet iedere vrouw komt even veel aan. Dit is de verdeling van de antwoorden die gegeven zijn op de vraag: 'hoe veel ben je aangekomen bij 33 weken zwanger'

Hoe veel kwamen andere vrouwen aan bij 33 weken zwanger?

3 vrouwen kwamen 0 kilo aan
26 vrouwen kwamen 1 kilo aan
15 vrouwen kwamen 2 kilo aan
23 vrouwen kwamen 3 kilo aan
60 vrouwen kwamen 4 kilo aan
80 vrouwen kwamen 5 kilo aan
84 vrouwen kwamen 6 kilo aan
112 vrouwen kwamen 7 kilo aan
144 vrouwen kwamen 8 kilo aan
157 vrouwen kwamen 9 kilo aan
206 vrouwen kwamen 10 kilo aan
139 vrouwen kwamen 11 kilo aan
103 vrouwen kwamen 12 kilo aan
94 vrouwen kwamen 13 kilo aan
36 vrouwen kwamen 14 kilo aan
48 vrouwen kwamen 15 kilo aan
20 vrouwen kwamen 16 kilo aan
17 vrouwen kwamen 17 kilo aan
15 vrouwen kwamen 18 kilo aan
11 vrouwen kwamen 19 kilo aan
7 vrouwen kwamen 20 kilo aan
1 vrouw kwam 21 kilo aan
3 vrouwen kwamen 22 kilo aan
1 vrouw kwam 23 kilo aan
2 vrouwen kwamen 24 kilo aan
1 vrouw kwam 26 kilo aan
2 vrouwen kwamen 30 kilo aan

Ben ik met 33 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 33 weken zwanger maximaal 13,3 kilo aan. Als je hier onder zit ben je waarschijnlijk niet te veel aangekomen. Als je tussen de 13,3 en 17,1 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat meer aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je meer dan 17,1 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die veel zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te veel aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je een grotere kans hebt op zwangerschapsdiabetes.

Ben ik met 33 weken zwanger te veel aangekomen * ?

2 derde van alle vrouwen komt tot 33 weken zwanger minimaal 5,7 kilo aan. Als je hier boven zit ben je waarschijnlijk niet te weinig aangekomen. Als je tussen de 1,9 en 5,7 kilo bent aangekomen ben je toch wel wat minder aangekomen dan je mag verwachten. Wij adviseren je dan te overleggen met je verloskundige. Als je met 33 weken minder dan 1,9 kilo bent aangekomen dan hoor je bij de 2,5% van alle zwangere vrouwen die weinig zijn aangekomen. Overleg met jouw verloskundige wat de oorzaak is en probeer er wat aan te doen. Te weinig aankomen tijdens de zwangerschap kan er voor zorgen dat je kindje te weinig veodingsstoffen binnenkrijgt of niet goed groeit !

 

Meer over '33 weken zwanger'


*)

Gewicht en aankomen is iets persoonlijks. Brabbels kijkt naar hoe veel de gemiddelde vrouw is aangekomen. Dit kun je gebruiken om te vergelijken met jouw gewicht. Wij willen geen medisch advies hierover geven. Als je vragen hebt over jouw gewicht of iets niet vertrouwt ga dan altijd naar de verloskundige of gynaecoloog.

 

Reacties op '33 weken zwanger gewicht'

Reacties

Sanne
Ik ben 33 weken en precies 13 kilo aangekomen. Ik vind het wel wat veel, maar maak mij niet te veel zorgen. Mijn lichaam zal het wel nodig hebben. Ik had een BMI van 20.

Se91
Ik ben 33,5e weken zwanger van de eerste en 8,2 kg aangekomen. Start gewicht 55,5 kg.

D.
Met 33 weken nu 10,7 kg aangekomen

Miesja
Wow wat een belachelijke reacties hier tussen. Haha ik maar denken dat ik weinig was aangekomen. Kindje blijft klein zeggen ze maar ben toch 9.3 kilo aangekomen en nu 34 weken zwanger

Suzan
33 weken en 8,8 kilo aangekomen

Tine
Ik ben 33w3d zwanger en 15kg aangekomen.

Nina
Ik ben precies die 10 kg aangekomen. Dat was ik wel 3 weken ofz geleden ook al. Toch wel fijn om een idee te hebben wat normaal is, en verbaas me dat ik daar precies op zit. Ik weet wel van mezelf dat ik echt veel ongezonder gegeten heb dan wanneer ik niet zwanger ben, meer zoetigheid en toen het zo heet was heb ik nauwelijks gekookt. Gelukkig gister weer gezonde linzensoep. Maar gewicht lijkt nu ondanks dat ok te zijn. Ik vind mezelf er ook verder niet per se dikker uitzien, al weet ik dat de zwangerschapsbroeken die ik in week 10 heb gekocht nu iets strakker om mijn benen zitten, in verhouding tot mijn buik lijken mijn benen alleen maar slanker.

Samantha
Wauw wat een negatief gedoe! Ik ben zwanger van de 4e en nu 2,5 kilo afgevallen. Hoef geen compliment of wat dan ook. Iedere zwangerschap is anders. Bij de 1 kwam ik 30 kilo aan en de andere 20. De eerste 15 kilo. Heb nu een BMI van 34 dus ben echt niet heel slank ofzo. Als je niet aankomt of net als ik juist afvalt ben je daar echt niet trots op ofzo.

Anoniem
Haha wat een jaloerse wijven zitten hier tussen zeg?! Dus ik begrijp dat je alleen iets mag posten als je veel aangekomen bent of veel klachten had? Geen positieve verhalen dus? Ik ben trouwens ook niets aangekomen en was bij de start ook niet dik!

S
Ben 33 weken en ben 10 kg aangekomen. Dit is mijn eerste zwangerschap en moet eerlijk zeggen dat ik weinig tot geen klachten heb gehad. Mijn zwangerschap verliep tot nu toe erg soepel, hopelijk blijft het zo.

Jouw naam:

Lees meer ... !

33 weken zwanger buikpijn

Als je last hebt van buikpijn als je 33 weken zwanger bent zou dat heel goed bandenpijn kunnen zijn. Andere redenen voor buikpijn bij 33 weken zijn onder andere wee├źn en darmkrampen

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan