Medisch bevallen

Als er een verhoogde kans op complicaties i,s zul je medisch moeten bevallen. Dit gebeurt in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog. Wanneer ben je precies medisch en wat houdt dat in ?

Wanneer moet je medisch bevallen

Wanneer er een verhoogde kans is op complicaties wordt de begeleiding van je zwangerschap en de bevalling overgedragen aan de gynaecoloog. Als je wordt doorverwezen naar de gynaecoloog wil dat nog lang niet zeggen dat er iets mis is. Verloskundigen nemen het zekere voor het onzekere en zullen je uit voorzorg al snel doorverwijzen naar de gynaecoloog.
Enkele voorkomende redenen om je door te sturen naar de gynaecoloog zijn:


1. Als je zwanger bent van een meerling.
2. Als de groei van je baby achterblijft.
3. Als je te weinig vruchtwater hebt.
4. Als je bloed verliest.
5. Als er een miskraam dreigt.
6. Als je baby niet goed ligt, in stuitligging of dwarsligging.
7. Als je problemen hebt gehad bij een vorige bevalling.
8. Als je bloeddruk te hoog is.
9. Als je bloedarmoede of zwangerschapsdiabetes hebt.
10. Als de baby te vroeg komt of als de weeen te vroeg beginnen.
11. Als de placenta verkeerd ligt (te dicht bij de uitgang).
12. Bij een (geplande) keizersnede.
13. Als je eerder een keizersnede hebt gehad.

Het is niet zo dat je als eenmaal bij de gynaecoloog bent geweest, je altijd bij de gynaecoloog moet bevallen. Zolang er geen aanwijzingen zijn dat deze zwangerschap extra risico's met zich meebrengt, mag je gewoon terug naar de verloskundige en heel vaak wordt je ook weer terug gestuurd naar de verloskundige.

De rol van de gynaecoloog

Een gynaecoloog is een specialist in het begeleiden van zwangerschappen met een verhoogd risico. DE gynaecoloog is een arts en is opgeleid om in te kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan of als er extra hulp nodig is. Ook heeft de gynaecoloog contacten met andere medische specialisten waardoor er in elke situatie het beste behandelplan kan worden opgesteld.
De gynaecoloog is dus ook degene die de ingrepen en behandelingen uitvoert of coördineert. Als je bijvoorbeeld een keizersnede nodig hebt, zal de gynaecoloog deze uitvoeren.

 

Reacties op 'Medisch bevallen'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan