Acupunctuur en moxatherapie bij stuitligging

Bij stuitligging kun je met moxatherapie de kans aanzienlijk vergroten dat je kind alsnog draait naar een hoofdligging.

Wat is moxatherapie?

Bij moxa therapie wordt een moxa stick verwarmd. Deze moxa stick geeft veel warmte af. Deze warmte wordt gebruik om bepaalde punten in jouw lijf te activeren. Door de hitte te richten op een bepaald punt kan een behandelaar de afgifte van belangrijke zwangerschapshormonen stimuleren. Deze hormonen zorgen voor een betere doorbloeding en kleine samentrekkingen van jouw baarmoeder. Dit stimuleert het kindje om uit zichzelf te draaien.

Wetenschappelijk bewijs

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van moxatherapie. Tot verbazing van veel onderzoekers (die weinig hebben met traditionele Chinese geneeskunde) blijkt moxa therapie de meest effectieve en meest veilige methode te zijn om jouw kindje te laten draaien. Ervaren behandelaars behalen soms wel tot 80% succes. Dat is veel meer dan zelfs de meest ervaren gynaecologen halen met een uitwendige draaiing.

Veiligheid van moxatherapie bij stuitligging

In alle studies die zijn gedaan kwam moxa therapie als veilig naar boven. Veel veiliger dan alle alternatieven. Moxatherapie kent een groot aantal voordelen:

  • Moxatherapie is veilig
  • Moxatherapie is goedkoop
  • Moxatherapie kan gewoon thuis worden uitgevoerd
  • Moxatherapie is erg effectief

Moxatherapie kent ook een aantal kleine nadelen

  • De geur van de moxa stick kan voor sommige zwangere vrouwn niet prettig zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de therapie in de tuin of op het balkon uit te voeren. Je kunt aan jouw behandelaar ook vragen om geurloze moxa sticks mee te nemen.

Wanneer moxatherapie bij stuitligging

Moxabehandeling bij stuitligging, kun je toepassen tussen de 33ste en de 35ste week. Je maakt eenmalig een afspraak bij een deskundige. Hij of zij leert je de behandeling uit te voeren. Thuis kun je de behandeling voortzetten met hulp van bijvoorbeeld je partner. Jouw partner herhaalt de behandeling een aantal dagen. Jouw behandelaar zal jou uitleggen welk termijn voor jullie geschikt is.

Hoe vind je de beste behandelaar

Wij raden aan om eens te kijken bij praktijk prachtig bevallen. De eigenaresse heeft de techniek geleerd van een doctor op het Erasmus Medisch Centrum en combineert de behandeling met houdings oefeningen (spinning babies) en haalt hiermee indrukwekkende resultaten.

 

Reacties op 'Moxatherapie bij stuitligging'

Reacties

Kel
Ik heb ook de moxa therapie toegepast als laatste redmiddel aan 35 weken en in week 36 is hij gedraaid.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Soorten stuitligging

Er zijn verschillende soorten stuitliggingen. De meest voorkomende is de onvolkomen stuitligging.

Oorzaken stuitligging

Wat zijn de oorzaken van een stuitligging?

Moxatherapie bij stuitligging

Bij stuitligging kun je met moxatherapie de kans aanzienlijk vergroten dat je kind alsnog draait naar een hoofdligging.

Spinning babies

De Spinning Babies methode helpt vrouwen door middel van oefeningen, die tijdens de zwangerschap dagelijks uitgevoerd worden, voor te bereiden op een voorspoedige geboorte.

Stuitligging

Stuitligging en nu? Opties, feiten en fabels.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan