Rol van de verloskundige

Wat doet de verloskundige precies tijdens de bevalling ? De verloskundige helpt jou tijdens je bevalling met het opvangen van de ween, het persen, en de geboorte. Na de bevalling controleert ze het kindje en als er problemen zijn grijpt ze in .

Rol van de verloskundige tijdens de bevalling

Als de weeen beginnen en de bevalling er aan zit te komen bel je je verloskundige. Zij zal dan langskomen om te kijken hoe ver je al bent. Als je ver genoeg bent en het kindje komt er binnen niet al te lange tijd aan zal de verloskundige bij jou blijven en je begeleiden tijdens jouw bevalling. Als de verloskundige denkt dat de bevalling nog even op zich lat wachten zal ze later die dag terugkomen.
Als eerste zal de verloskundige je dus toucheren. Als je voldoende ontsluiting hebt blijft de verloskundige bij jou. Als je van plan bent om in het ziekenhuis (poleklinisch) te bevallen dan kun je met ongeveer 7 centimeter ontsluiting naar her ziekenhuis.

Tijdens de weeën zal je verloskundige je begeleiden en helpen met het opvangen van de weeën. Hoe ze dat doet hangt ook van jezelf af. Sommige vrouwen sluiten zich helemaal af tijdens de bevallingen en hebben weinig hulp nodig. Sommige vrouwen daarentegen hebben meer coaching nodig. Ze kan je helpen met je ademhaling en posities waarin je de weeën het beste op kunt vangen.

De verloskundige houdt jou, je baby en de voortgang van de bevalling goed in de gaten. Als het tijd is om te persen zal de verloskundige dat aangeven. Het is heel belangrijk dat je goed luistert naar haar. Zo voorkom of verklein je de kans dat je inscheurt. Het kan ook dat ze je vertelt dat je in een andere houding moet gaan liggen. Alhoewel je dat op dat moment misschien niet wilt is het verstandig om naar haar te luisteren.

De verloskundige zal het kindje opvangen als het geboren is en het daarna onderzoeken. Ook kijkt ze hoe het met jou gaat en helpt ze met de nabevalling. Na de geboorte zal ze de naveltreng afknijpen en mag je partner of jij de navelstreng.doorknippen

Als er tijdens de bevalling iets gebeurt dat de verloskundige niet vertrouwt of als er complicaties optreden. Zal ze je direct doorverwijzen naar het ziekenhuis.

 

Reacties op 'Rol van de verloskundige'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan