Zwangerschapsdementie

Je bent steeds je sleutels kwijt, neemt maar de helft mee uit de winkel, maakt veel meer fouten op je werk, denkt steeds aan de verkeerde dingen. Dat is zwangerschapsdementie of zwangerschapsvergeetachtigheid

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van vergeetachtigheid en concentratie problemen. Het voelt alsof je hoofd warriger aanvoelt dan normaal en je vergeet veel meer dan gewoonlijk.

Progesteron

De grote boosdoener voor zwangerschapsdementie is het hormoon progesteron. Progesteron heeft invloed op het deel van je hersenen waar herinneringen worden opgeslagen. Ook maakt dit hormoon het lastiger om herinneringen op te halen (terug te vinden).

Bestaat het wel of niet ?

MRI-scans laten zien dat het hormoon progesteron de activiteit beïnvloedt van hersengebieden waar herinneringen worden gevormd en opgehaald.
Recent onderzoek laat zien dat zwangerschapsdementie wellicht helemaal niet bestaat. Er werden 200 zwangere vrouwen onderzocht en geconcludeerd werd zwangere vrouwen niet beter of slechter scoorden op geheugentaken dan andere, niet zwangere, vrouwen.
De onderzoekers concludeerden dan zwangere vrouwen wellicht bij vergeetachtigheid sneller hun zwangerschap de schuld gaven en dat vergeten gewoon menselijk is.
Voor de rest hebben de laatste onderzoekers natuurlijk een goed punt. Het is heerlijk om je zwangerschap de schuld te geven als je weer eens wat vergeet !

Heb jij last van zwangerschapsdementie


Ja heel veel ... ehhh, weet ik eigenlijk niet meer
Een heel klein beetje
Nee, ik vergeet niet meer dan anders

 

Reacties op 'Zwangerschapsdementie'

Reacties

Bibi92
Sorry hoor, maar dat bestaat echt wel. Ik had dat vooral na de zwangerschap enorm. Ligt dat aan de zwangerschap? Nee waarschijnlijk eerder aan de vermoeidheid. Ik had een zoontje dat heel moeilijk sliep en sliep gemiddeld 3/4 uur op een nacht en dan vaak onderbroken. Ik was zo moe dat ik niet meer helder kon nadenken en dingen op automatische piloot deed. Levensgevaarlijk was dat en mijn bazen hebben mij er toen ook op aangesproken en dan ben ik een tijdje thuis geweest om uit te rusten. Dat was puur van vermoeidheid, maar hoe kwam die vermoeidheid er? Juist ja, door de zwangerschap!

Ikke
Mijn dochter is nu anderhalf en ik heb er nog steeds last van!

Anoniem
echt heel vervelend, vooral op het werk!

123
dit bestaat niet

Jouw naam:

Lees meer ... !

Opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben last van een opgeblazen gevoel tijdens hun zwangerschap. Dit kan pijnlijk en vervelend zijn. Dit komt vaak door hormonen of je baarmoeder die tegen je darmen aan drukt.

Bloedneus tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van bloedneuzen. Veel kwaad kan het niet maar het is wel lastig !

Kramp tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben vaker last van kramp in hun spieren dan niet zwangere vrouwen.

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van hoofdpijn. Vaak en zeker in het begin van zwangerschap is dit vaak onschuldig maar wel vervelend. Later in de de zwangerschap kan dit een teken zijn van een zwangerschapsvergiftiging.

Innesteling

Als je bent bevrucht dan ontwikkelt de eicel en het zaadje zich. Na ongeveer een week vind dan de innesteling plaats. Het vruchtje nestelt zich dan in de baarmoederwand.

Aambeien

Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijt te maken met aambeien, meestaal aan het einde van de zwangerschap. Aambeien zijn opgezwollen aderen rond de anus of in het rectum. Aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn en nog tot jaren na de zwangerschap blijven zi

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan