Zwangerschapsdementie

Je bent steeds je sleutels kwijt, neemt maar de helft mee uit de winkel, maakt veel meer fouten op je werk, denkt steeds aan de verkeerde dingen. Dat is zwangerschapsdementie of zwangerschapsvergeetachtigheid

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van vergeetachtigheid en concentratie problemen. Het voelt alsof je hoofd warriger aanvoelt dan normaal en je vergeet veel meer dan gewoonlijk.

Progesteron

De grote boosdoener voor zwangerschapsdementie is het hormoon progesteron. Progesteron heeft invloed op het deel van je hersenen waar herinneringen worden opgeslagen. Ook maakt dit hormoon het lastiger om herinneringen op te halen (terug te vinden).

Bestaat het wel of niet ?

MRI-scans laten zien dat het hormoon progesteron de activiteit beïnvloedt van hersengebieden waar herinneringen worden gevormd en opgehaald.
Recent onderzoek laat zien dat zwangerschapsdementie wellicht helemaal niet bestaat. Er werden 200 zwangere vrouwen onderzocht en geconcludeerd werd zwangere vrouwen niet beter of slechter scoorden op geheugentaken dan andere, niet zwangere, vrouwen.
De onderzoekers concludeerden dan zwangere vrouwen wellicht bij vergeetachtigheid sneller hun zwangerschap de schuld gaven en dat vergeten gewoon menselijk is.
Voor de rest hebben de laatste onderzoekers natuurlijk een goed punt. Het is heerlijk om je zwangerschap de schuld te geven als je weer eens wat vergeet !

Heb jij last van zwangerschapsdementie


Ja heel veel ... ehhh, weet ik eigenlijk niet meer
Een heel klein beetje
Nee, ik vergeet niet meer dan anders

 

Reacties op 'Zwangerschapsdementie'

Reacties

Bibi92
Sorry hoor, maar dat bestaat echt wel. Ik had dat vooral na de zwangerschap enorm. Ligt dat aan de zwangerschap? Nee waarschijnlijk eerder aan de vermoeidheid. Ik had een zoontje dat heel moeilijk sliep en sliep gemiddeld 3/4 uur op een nacht en dan vaak onderbroken. Ik was zo moe dat ik niet meer helder kon nadenken en dingen op automatische piloot deed. Levensgevaarlijk was dat en mijn bazen hebben mij er toen ook op aangesproken en dan ben ik een tijdje thuis geweest om uit te rusten. Dat was puur van vermoeidheid, maar hoe kwam die vermoeidheid er? Juist ja, door de zwangerschap!

Ikke
Mijn dochter is nu anderhalf en ik heb er nog steeds last van!

Anoniem
echt heel vervelend, vooral op het werk!

123
dit bestaat niet

Jouw naam:

Lees meer ... !

Verstopte neus tijdens de zwangerschap

Ongeveer één op de drie zwangere vrouwen krijgt tijdens het tweede trimester last van een verstopte neus. Gelukkig kan dit geen kwaad maar het kan wel lastig zijn. Wat je tegen een verstopte neus kunnen doen tijdens de zwangerschap dat lees je hier.

Haargroei tijdens de zwangerschap

Tijdes je zwangerschap veranderd er veel in je lichaam. Je haar reageert daar ook op. Je haar valt bijvoorbeeld veel minder uit. Je kunt ook te maken krijgen van meer lichaamshaar.

Gevoelige borsten tijdens de zwangerschap

Gevoelige borsten zijn een van de eerste tekenen dat je zwanger bent. Ze kunnen pijnlijk of gespannen aanvoelen en zelfs jeuken. Meestal verdwijnt dit nog voor het tweede trimester.

Oestrogeen tijdens de zwangerschap

Oestrogenen worden ook wel vrouwelijk hormonen genoemd. Oestrogenen zijn een verzamelnaam voor 3 vrouwelijke hormonen. Hiervan is Estriol belangrijk voor de zwangerschap.

Listeriose en zwangerschap

Listeriose is een infectie ziekte die tijdens je zwangerschap erg gevaarlijk voor je kindje kan zijn. Listeriose loopt je op door een besmetting met de listeria bacterie. Deze zit voornamelijk in on-gepasteuriseerde melk, kaas, rauwe groenten, rauwe (on

Carpaal Tunnel Syndroom

Pijn en tintelingen in jouw hand of vingers in het tweede of derde trimester van de zwangerschap ? Dan zou dat best wel een het carpaal tunnel syndroom kunnen zijn

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan