Zwangerschapsdementie

Je bent steeds je sleutels kwijt, neemt maar de helft mee uit de winkel, maakt veel meer fouten op je werk, denkt steeds aan de verkeerde dingen. Dat is zwangerschapsdementie of zwangerschapsvergeetachtigheid

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van vergeetachtigheid en concentratie problemen. Het voelt alsof je hoofd warriger aanvoelt dan normaal en je vergeet veel meer dan gewoonlijk.

Progesteron

De grote boosdoener voor zwangerschapsdementie is het hormoon progesteron. Progesteron heeft invloed op het deel van je hersenen waar herinneringen worden opgeslagen. Ook maakt dit hormoon het lastiger om herinneringen op te halen (terug te vinden).

Bestaat het wel of niet ?

MRI-scans laten zien dat het hormoon progesteron de activiteit beïnvloedt van hersengebieden waar herinneringen worden gevormd en opgehaald.
Recent onderzoek laat zien dat zwangerschapsdementie wellicht helemaal niet bestaat. Er werden 200 zwangere vrouwen onderzocht en geconcludeerd werd zwangere vrouwen niet beter of slechter scoorden op geheugentaken dan andere, niet zwangere, vrouwen.
De onderzoekers concludeerden dan zwangere vrouwen wellicht bij vergeetachtigheid sneller hun zwangerschap de schuld gaven en dat vergeten gewoon menselijk is.
Voor de rest hebben de laatste onderzoekers natuurlijk een goed punt. Het is heerlijk om je zwangerschap de schuld te geven als je weer eens wat vergeet !

Heb jij last van zwangerschapsdementie


Ja heel veel ... ehhh, weet ik eigenlijk niet meer
Een heel klein beetje
Nee, ik vergeet niet meer dan anders

 

Reacties op 'Zwangerschapsdementie'

Reacties

Bibi92
Sorry hoor, maar dat bestaat echt wel. Ik had dat vooral na de zwangerschap enorm. Ligt dat aan de zwangerschap? Nee waarschijnlijk eerder aan de vermoeidheid. Ik had een zoontje dat heel moeilijk sliep en sliep gemiddeld 3/4 uur op een nacht en dan vaak onderbroken. Ik was zo moe dat ik niet meer helder kon nadenken en dingen op automatische piloot deed. Levensgevaarlijk was dat en mijn bazen hebben mij er toen ook op aangesproken en dan ben ik een tijdje thuis geweest om uit te rusten. Dat was puur van vermoeidheid, maar hoe kwam die vermoeidheid er? Juist ja, door de zwangerschap!

Ikke
Mijn dochter is nu anderhalf en ik heb er nog steeds last van!

Anoniem
echt heel vervelend, vooral op het werk!

123
dit bestaat niet

Jouw naam:

Lees meer ... !

Flauwvallen tijdens de zwangerschap

Flauwvallen tijdens de zwangerschap komt vaker voor dan je zou denken. Flauwvallen tijdens de zwangerschap kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina lees je er meer over en wat je kunt doen om flauwvallen te voorkomen.

Acupunctuur bij zwangerschapsklachten

Zwangerschapsklachten, maar ook andere klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen

Rhesusfactor en zwangerschap

Naast verschillende bloedgroepen hebben mensen ook een verchillende rhesusfactor in hun bloed. Bij 85% van de mensen is dit positief en bij 15% is dit negatief.Wanneer een vrouw rhesus-negatief is en haar partner rhesus-positief kan de baby een positi

Oestrogeen tijdens de zwangerschap

Oestrogenen worden ook wel vrouwelijk hormonen genoemd. Oestrogenen zijn een verzamelnaam voor 3 vrouwelijke hormonen. Hiervan is Estriol belangrijk voor de zwangerschap.

Meerlingenzwangerschap meer kans op complicaties?

Tijdens de eerste echo is het duidelijk, jullie krijgen niet 1 baby maar twee baby's! Een gigantische verrassing waar jullie misschien een aantal dagen voor nodig hebben om aan het idee te wennen. Brabbels hoopt jullie door middel van dit artikel meer inz

Vlokkentest

In het begin van de zwangerschap kun je met een vlokkentest sommige genetische afwijkingen zoals het syndroom van down opsporen. De test is niet zonder risico want de kans op een miskraam door een vlokkentest is 1 op de 200 (0,5%)

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan