Geboorteplan

De meningen over een geboorte plan variëren van geweldig tot onzinnig. Het is in ieder geval helemaal iets van deze tijd. Wat is een geboorteplan nou precies en is het misschien iets voor jou

Wat is een geboorteplan

En geboorteplan is een document voor diegenen die jouw bevalling begeleiden. Hierin staat hoe jij je bevalling wilt hebben en wat jouw wensen zijn. Het geboorteplan is bedoelt om de communicatie tussen jou en de verloskundige te bespoedigen en niet als een eisenlijst. Een geboorteplan maak je meestal voor de 35 weken. Rond 35 weken kun je dit met je verloskundige bespreken. Zij zal dan aangeven wat haalbaar is en wat niet. Houd het geboorteplan bondig en kort zodat het altijd gemakkelijk geraadpleegd kan worden.
Tijdens het bevallen kan er altijd van het geboorteplan afgeweken worden door de verloskundige als daar een noodzaak voor is en natuurlijk loopt het ook voor jou altijd anders dan gepland maar het is ook voor jou prettig om ergens aan vast te kunnen houden. Afwijken kan natuurlijk altijd !

Maak jij een geboorteplan?


Ja, dat doe ik zeker
Nee, dat doe ik niet
Ik weet het nog niet

Wat staat er in het geboorteplan?

Tijdens het opstellen van een geboorteplan kun je uitgaan van jouw ideale bevalling. Dus de bevalling die je het liefste zou hebben. Wees echter niet bang om ook te beschrijven wat er moet gebeuren wanneer het niet loopt zoals jij wilt
Omgeving - waar wil je bevalling. Thuis, in het kraamhotel of in het ziekenhuis.

Begeleiding - wie wil je bij je bevalling hebben. Vanaf wanneer ? Wat verwacht je van de verloskundige. Een actieve houding of wil je liever met rust gelaten worden. Mag er een stagiaire aanwezig zijn ?

Bevalling - in welke houding wil je graag bevallen. Liggend of op een baarkruk of in bad of nog anders ?

Pijnbestrijding - wat voor een pijnbestrijding wil je op welke tijd.

Na de bevalling - wie knipt de navelstreng door, mag je kindje al worden aangekleed en gewassen of houd je je kindje bij je.

Borstvoeding - Ga je borstvoeding geven en mag je kindje eventueel bijvoeding hebben. Hoe ga je om met borstvoeding na een keizersnede ?

Placenta = Wat gebeurt er met de placenta. Wil je deze meenemen of mag deze weggegooid worden?

Foto's - Wil je dat er tijdens de bevalling foto's worden genomen of pas daarna ? Zo ja, wie mag dat dan doen ?

Overleg - Als er afgeweken wordt van het geboorteplan bijvoorbeeld doordat je toch pijnbestrijding wil met wie wordt dat dan overlegd.

 

Reacties op 'Geboorteplan'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Route naar het ziekenhuis

Voordat je bevalt is het handig om de route naar het ziekenhuis, de parkeer gelegenheden en de ingang even te controleren

Redenen om thuis te bevallen

In Nederland bestaat het unieke systeem om te kiezen tussen een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling. In alle andere Europese landen is het normaal om in het ziekenhuis te bevallen. 68% van alle vrouwen zegt het liefste thuis te willen bevallen. On

Vluchtkoffer

Als je gaat bevallen in het ziekenhuis is het handig een vluchtkoffer klaar te zetten. Als je thuis wilt bevallen overigens ook want je weet nooit zeker nog je niet onverwachts toch naar het ziekenhuis toe moet. Als er geen hoge bloeddruk is geconsta

Acupunctuur en bevalling op gang helpen

Acupunctuur kan blokkades die de bevalling tegenhouden weer laten te laten stromen. Vaak komt de bevalling dan binnen een paar dagen op gang.

Ziekenhuis kiezen

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je in principe zelf kiezen in welk ziekenhuis je wilt bevallen. Hoe kies je het beste ziekenhuis en waar moet je op letten ?

Kiezen voor een waterbevalling

Een waterbevalling komt steeds vaker voor. Steeds meer ziekenhuizen en kraamhotels zijn uitgerust met een bad waar je in kunt bevallen en je kunt zelf je eigen bevallingsbad huren voor thuis.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan