Kraamhotel

Als je niet thuis wilt bevallen maar ook niet in het ziekenhuis kun je kiezen voor het kraamhotel. Het kraamhotel biedt de rust van een thuisbevalling met je eigen verloskundige samen met 24 uurs kraamzorg

Niet medisch bevallen maar ook niet thuis

De bevalling is een kraamhotel ligt in het midden van een ziekenhuisbevalling en een thuisbevalling en probeert positieve punten van beiden te combineren. Het kraamhotel kent geen speciale medische faciliteiten en is daarom geen vervanging voor een ziekenhuis bevalling. Het is een vervanging voor een thuisbevalling waarbij je net even wat extra rust, ruimte en tijd wordt geboden. Kraamhotel presenteren zichzelf graag als een luxe hotel waar je kunt bevallen, iedereen kunt ontvangen en in alle rust kunt wennen aan je nieuwe leven !
Als er tijdens de bevalling complicaties optreden zul je alsnog naar het ziekenhuis moeten worden vervoerd. Veel kraamhotels grenzen daarom aan ziekenhuizen en hebben prima contact met elkaar.

Zorg

Het grote voordeel aan het kraamhotel is ongetwijfeld de zorg die wordt geboden. 24 uur per dag staan er professionals klaar die jij kunnen helpen met van alles zoals verschonen en voeding, het temperaturen van de baby maar ook jouw eten verzorgen en je lekker vertroetelen. Bovendien mag je partner natuurlijk ook bij je blijven. Ook kun je je kindje altijd even uit handen geven als jij wilt douchen, eten of slapen.

Kosten

In tegenstelling tot wat veel kraamhotels beweren is een bevalling bij het kraamhotel vaak wel ietsje duurder. Sommige hotels rekenen inschrijfkosten en vragen een eigen bijdrage bovenop wat er wordt vergoed door de verzekering. Hierbij komen nog de kosten van de maaltijden die vaak ook iets duurder zijn dan thuis. Hoeveel je echt kwijt bent hangt helemaal af van je verzekering en het kraamhotel zelf. Je kunt van te voren gewoon een kostenplaatje opvragen aan het kraamhotel en bij je verzekering opvragen hoe veel je vergoed krijgt. Meestal is het kraamhotel dan iets duurder dan thuis bevallen maar over het algemeen lopen de kosten niet erg hoog op !

Redenen om voor een kraamhotel te kiezen

Zorg: een kraamhotel biedt zonder twijfel de meeste zorg voor jou en je baby.
Rust: de visite hoeft niet thuis ontvangen te worden, je hoeft zelf niet te koken en je kindje wordt altijd verzorgt.
Omstandigheden: als je niet in Nederland woont maar hier wel wil bevallen, als je midden in een verhuizing zit of als je een alleenstaande moeder bent/je partner er niet bij kan zijn.

 

Reacties op 'Bevallen in het kraamhotel'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Vluchtkoffer

Als je gaat bevallen in het ziekenhuis is het handig een vluchtkoffer klaar te zetten. Als je thuis wilt bevallen overigens ook want je weet nooit zeker nog je niet onverwachts toch naar het ziekenhuis toe moet. Als er geen hoge bloeddruk is geconsta

Bevallen in het kraamhotel

Als je niet thuis wilt bevallen maar ook niet in het ziekenhuis kun je kiezen voor het kraamhotel. Het kraamhotel biedt de rust van een thuisbevalling met je eigen verloskundige samen met 24 uurs kraamzorg

Acupunctuur en bevalling op gang helpen

Acupunctuur kan blokkades die de bevalling tegenhouden weer laten te laten stromen. Vaak komt de bevalling dan binnen een paar dagen op gang.

Ziekenhuis kiezen

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je in principe zelf kiezen in welk ziekenhuis je wilt bevallen. Hoe kies je het beste ziekenhuis en waar moet je op letten ?

Kiezen voor een waterbevalling

Een waterbevalling komt steeds vaker voor. Steeds meer ziekenhuizen en kraamhotels zijn uitgerust met een bad waar je in kunt bevallen en je kunt zelf je eigen bevallingsbad huren voor thuis.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan