Een ziekenhuis kiezen

  • Ziekenhuis kiezen

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je in principe zelf kiezen in welk ziekenhuis je wilt bevallen. Hoe kies je het beste ziekenhuis en waar moet je op letten ?

Reistijd

Reistijd is vaak de beslissende factor bij het kiezen van een ziekenhuis. Ten eerste wil je waarschijnlijk niet al te lang met weeën in de auto zetten. Ten tweede wil je, mocht het erg snel gaan of als er complicaties optreden ook snel in het ziekenhuis zijn. De keuze valt dan als snel op het ziekenhuis dat het beste en snelste te bereiken is.

Kwaliteit

Over het algemeen is de kwaliteit van de ziekenhuizen is Nederland en België goed te noemen. De inspectiedienst controleert alle ziekenhuizen met enige regelmaat en zorgt er zo voor dat de kwaliteit gewaarborgd is. Toch zit er wel degelijk verschil tussen ziekenhuizen. Er zijn veel sites op het internet te vinden waar je de kwaliteit van ziekenhuizen kunt controleren. Jouw zorgverzekeraar weet hier wellicht ook meer over.

Pijnbestrijding

Er zit veel verschil in de pijnbestrijding die ziekenhuizen aanbieden. Gelukkig wordt het verschil langzaam minder maar nog steeds kun je niet in alle ziekenhuizen jouw gewenste pijnbestrijding krijgen. Informeer dus van te voren welke pijnbestrijding aanwezig is. Informeer ook of deze pijnbestrijding altijd gegeven kan worden. In veel ziekenhuizen kun je namelijk alleen tijdens 'kantooruren' terecht voor een ruggenprik.

Faciliteiten

De faciliteiten verschillen soms enorm per ziekenhuis. Sommige ziekenhuizen bieden slechts een klein kamertje met een douche terwijl andere ziekenhuizen proberen het jou zo comfortabel mogelijk te maken met een groot bad, goede temperatuurregeling, tv en radio. Ook hebben sommige ziekenhuizen betere medische faciliteiten als er complicaties optreden en zijn gynaecologen standaard aanwezig in plaats van op oproep.

 

Reacties op 'Ziekenhuis kiezen'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bevallen in het kraamhotel

Als je niet thuis wilt bevallen maar ook niet in het ziekenhuis kun je kiezen voor het kraamhotel. Het kraamhotel biedt de rust van een thuisbevalling met je eigen verloskundige samen met 24 uurs kraamzorg

Route naar het ziekenhuis

Voordat je bevalt is het handig om de route naar het ziekenhuis, de parkeer gelegenheden en de ingang even te controleren

Ziekenhuis kiezen

Als je in het ziekenhuis wilt bevallen kun je in principe zelf kiezen in welk ziekenhuis je wilt bevallen. Hoe kies je het beste ziekenhuis en waar moet je op letten ?

Vluchtkoffer

Als je gaat bevallen in het ziekenhuis is het handig een vluchtkoffer klaar te zetten. Als je thuis wilt bevallen overigens ook want je weet nooit zeker nog je niet onverwachts toch naar het ziekenhuis toe moet. Als er geen hoge bloeddruk is geconsta

Kiezen voor een waterbevalling

Een waterbevalling komt steeds vaker voor. Steeds meer ziekenhuizen en kraamhotels zijn uitgerust met een bad waar je in kunt bevallen en je kunt zelf je eigen bevallingsbad huren voor thuis.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan