Indalingsweeën

Als de baby in gaat dalen gaat dat gepaard met indalingsweeën. Sommige vrouwen voelen deze weeen als pijnlijke steken maar sommigen voelen er niets of weinig van.

Indalingsweeën

Indalingsweeen komen als je kindje aan het indalen is. Dan zakt het hoofdje (als je kindje in de juiste ligging ligt) in je bekken en komt daar uiteindelijk vast te liggen.
De meeste vrouwen hebben niet lang last van indalingsweeën. Vaker niet langer dan een paar uurtjes of minder zelfs. Indalingsweeën zijn in tegenstelling tot latere echte weeën heel erg onregelmatig en duren niet zo lang. Vaak minder dan een halve minuut en ebben niet weg maar verdwijnen vaak plotseling. Indalingsweeen voelen dan ook vaak als steken in in je onderbuik
Het tijdstip van de indalingsweeën zegt niets over wanneer je gaat bevallen. Vaak komen indalingsweeën rond de 36e week van je zwangerschap maar het kan ook voorkomen dat ze al rond de 30 weken komen of dat je kindje helemaal niet indaalt tot net voor de bevalling.
Indalingsweeën zorgen niet voor ontsluiting Als je geen indalingsweeën hebt gehad en je kindje is dus niet ingedaald dan heb je geen zekerheid over de ligging van je kindje bij de bevalling. Je verloskundige zal hier rekening mee houden en voor de bevalling de ligging van je kindje controleren.

Wat kun je doen bij indalingsweeen

Vaak helpt helpt het tegen de pijn om wat te ontspannen. Een warme douche of een warmtekussen wil wel eens de scherpe randjes wegnemen. Als je ze 's nachts krijgt blijf dan gewoon in bed liggen en probeer wat te ontspannen. Deze ween duren vaak niet lang en zijn dus snel weer voorbij.

Waar moet je op letten ?

Als je nog niet mag bevallen, dus als je nog geen 37 weken zwanger bent en de indalingsweeën langer duren dan een halve minuut, regelmatig komen of in sterkte toenemen dan moet je snel de verloskundige bellen. Het is normaal dat je een beetje slijm verliest. Als je bloed verliest bel dan ook even de verloskundige.

 

Reacties op 'Indalingsweeën'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Soorten weeën

Strakjes gaat het gebeuren, de baby komt er aan en dat gaat gepaard met weeën. Maar welke weeën zijn er precies en wat is de functie hiervan ?

Weeënzwakte

Weeënzwakte is wanneer de weeen niet voldoende effect hebben op de voortgang van de ontsluiting, niet voor de benodigde indaling zorgen, als er geen persdrang op treedt of als persen onvoldoende vooruitgang geeft. De weeen kunnen nog wel net zo pijnlijk

Weeëntimer - online weëentimer voor je computer, telefoon of tablet

Online weeëntimer. Online weeëntimer. Houd je weeën online bij op Brabbels zodat je precies weet hoe lang je weeën duren en hoe ver ze uit elkaar zitten zonder gedoe !

Ontsluitingsweeën

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Weeënstorm

Als de weeen te snel achter elkaar komen en vaak te lang duren spreek je van een weeënstorm. Een weeënstormis erg pijnlijk maar komt gelukkig niet zo vaak uit zichzelf voor.

Persweeën

Persweeën krijg je als je voldoende ontsluiting hebt en eindelijk mag gaan persen !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan