Voorweeën

  • Voorweëen

Veel vrouwen hebben aan het einde van hun zwangerschap last van voorweeën. Voorweeën zijn een opvolger van harde buiken. Het is lastig te zeggen wanneer harde buiken overgaan in voorweeën. Voorweeën voelen pijnlijker aan maar komen niet regelmatig en trekken vaak weer snel weg. Je kunt voorweeën net zoals echte weeën wegpuffen.

Waarom heb ik voorweeën

Voorweeën kunnen er voor zorgen dat je baarmoederhals korter wordt (het verstrijken van de baarmoederhals). Hierdoor kan de slijmprop loslaten.
Een voorwee duurt vaak minder dan een minuut (30-40) seconden en de tijd tussen de voorweeën is onregelmatig. Voorweeën nemen niet in kracht toe en na 10 tot 20 minuten wordt het vaak weer rustig. Alhoewel voorweeën gevoeliger zijn dan harde buiken ervaart lang niet elke vrouw ze als pijnlijk
Voorweeën kunnen bij een tweede of latere zwangerschap al voor ontsluiting zorgen. Vrouwen die zwanger zijn van een tweede of derde kindje hebben vaak ook veel meer last van voorweeën.
Als je voor de eerste keer zwanger bent heb je meestal niet zo gek veel last van voorweeën en zorgen ze ook niet voor ontsluiting.

Het verschil tussen voorweeën en echte weeën

Voorweeën verschillen van echte weeën doordat ze niet langer gaan duren en niet erger worden. Een voorwee duurt meestal ook iets korter (zo'n 30-40 seconden) dan een echte wee die meestal een minuut duren. Voorweeën komen vaak s'nachts of later in de avond op. Meestal trekken voorweeën na een minuut of 10-20 weer weg in tegenstelling tot echte weeën
Als de voorweeën langer duren, regelmatiger worden en steeds pijnlijker worden worden de voorweeën echte weeën. Bel in dit geval je verloskundige het het ziekenhuis. Zij kunnen je vertellen of en wanneer de verloskundige langs komt

 

Reacties op 'Voorweeën'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Weeën

Weeën, op deze pagina lees je alles wat je maar wilt weten over alle soorten weeën

Weeëntimer - online weëentimer voor je computer, telefoon of tablet

Online weeëntimer. Online weeëntimer. Houd je weeën online bij op Brabbels zodat je precies weet hoe lang je weeën duren en hoe ver ze uit elkaar zitten zonder gedoe !

Ontsluitingsweeën

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Veel vrouwen kiezen tijdens of voor de bevalling een vorm van pijnbestrijding. Een ruggenprik, Pethidine injecties, morfine pomp en TENS zijn de meest gebruikte manieren van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Spring snel naar: Ruggenprik, Morfine

Weeënstorm

Als de weeen te snel achter elkaar komen en vaak te lang duren spreek je van een weeënstorm. Een weeënstormis erg pijnlijk maar komt gelukkig niet zo vaak uit zichzelf voor.

Soorten weeën

Strakjes gaat het gebeuren, de baby komt er aan en dat gaat gepaard met weeën. Maar welke weeën zijn er precies en wat is de functie hiervan ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan