Weeënstorm

Als de weeen te snel achter elkaar komen en vaak te lang duren spreek je van een weeënstorm. Een weeënstormis erg pijnlijk maar komt gelukkig niet zo vaak uit zichzelf voor.

Weeënstorm

Als je 6 of meer weeën per 10 minuten hebt heet dat een weeënstorm. Vaak is het lastig om te tellen hoe veel weeën je precies hebt omdat de weeën in elkaar overgaan. Een weeënstormis dan ook echt geen pretje. Een weeënstormkan spontaan optreden maar je komt een weeënstormvaker voor bij een ingeleide bevalling inleiding.

Gevaar van een weeënstorm

De gevaren van een weeënstormzijn dat je kindje het moeilijk krijgt en zuurstof gebrek kan krijgen. De andere is uitputting bij de moeder. Alhoewel de moeder niet zo snel uitgeput zal raken is het wel belangrijk dat er een verloskundige bij is om de toestand van het kindje goed in de gaten te houden. Als de verloskundige er nog niet is neem dan contact op en vertel over de weeënstorm. Ze zal dan direct langskomen.

Wat kun je doen tegen een weeenstorm

Er zijn 3 manieren om beter met een weeënstormom te gaan. De eerste optie is proberen de weeën effectiever op te vanger. Als de mogelijkheid er is probeer de weeënstormdan in bad op te vanger. In bad kun je je beter ontspannen waardoor de weeenstorm minder hevig lijkt. De tweede manier is pijnstilling met bijvoorbeeld een phetadineprik, morfinepompje of een een ruggenprik. De derde manier is door weeënremmende medicijnen. Omdat de weeën dan ook helemaal kunnen stoppen zullen artsen dit alleen toedienen indien de baby of jijzelf in gevaar bent.

Heb jij een weëenstorm meegemaakt ?


Ja, en de bevalling is opgewekt
Ja, en de bevalling is niet opgewekt
Nee, en de bevalling is opgewekt
Nee, en de bevalling is niet opgewekt

 

Reacties op 'Weeënstorm'

Reacties

Sandra
Bij 2e kindje, epidurale had geen effect, werd herstoken maar opnieuw niks geholpen. 3 uur doorlopend weeën zonder een moment zonder wee, elke keer de pijn wat zakte kwam de volgende alweer opzetten. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik doodging en kon niet meer bewegen, helemaal verkrampt op het bed. De vroedvrouw in het ziekenhuis praatte me erdoor heen, zij was het enige baken waarop ik me kon richten en ben haar hier 3 jaar later nog steeds erg dankbaar voor. Nadien nog 2 dagen met urinesonde gezeten, alles was beschadigd. In niets te vergelijken met mn eerste bevalling die nu niets meer voorstelt. Binnen enkele maanden komt het 3e kindje eraan, ben benieuwd...

Marjolein
Wat een hel, anders kan ik het niet noemen. Ik ben niet kleinzerig en kan veel hebben, maar dit was afschuwelijk. Ik heb nooit een been zonder verdoving af laten zetten, maar ik kan me voorstellen dat dit vergelijkbaar is. Ik moest tijdens de storm denken aan de coyote die steeds een aambeeld van de roadrunner op zijn buik liet vallen. Dankzij het langzame ziekenhuis en de snelle ontsluiting was pijnbestrijding niet mogelijk. Uiteindelijk duurde de storm drie kwartier. Ik heb het hele ziekenhuis bij elkaar geschreeuwd, de volgende dag was ik er schor van. Ik was half buiten bewustzijn en kon niet meer echt reageren. Toen de persweeën eenmaal kwamen was het een opluchting. Hoewel ingeknipt en uit gescheurd, was de pijn veel en veel minder dan de storm. Het heeft een jaar geduurd voor ik normaal over mijn bevalling kon praten: ik had er een trauma van. Ik vind het jammer dat mijn omgeving hier zo luchtig mee om ging, voor mij was het echt een vreselijke ervaring. Mijn tweede bevalling heeft wat goed gemaakt: anderhalf uur weeën die zich netjes opvolgden, twee keer persen en mijn dochter was er. Zo kan het dus ook. Sterkte voor wie dit misschien net heeft meegemaakt.

Rumeysa
Ik had ineens 9 cm ontsluiting en om de 1,5 minuut weeen. Niet ingeleid. Ik had het ontzettend zwaar, uiteindelijk te nauwe bekkenbodem, kindje kon er niet uit. Bij persweeen met ruggeprik keizersnede. Dubbele bevalling meegemaakt :(

Liselotte de Heer
Ik heb er net 1 meegemaakt. Alhoewel het eerste wat he denkt is dit kan ik niet, moet je er een manier in zien te vinden. Bij mij was dit, zolang mogelijk zelf opvangen en dan wegpuffen. Ik heb hem zonder medicijnen ondergaan. Ik zal eerlijk zijn, dit lag absoluut niet aan mij. Het ging alles elke keer te snel. Ruggeprik: ineens al 6 cm. Morfineprik in been: ineens 8-9 cm. Wat was ik boos elke keer maar zo snel gaat het blijkbaar. Suc6 voor iedereen.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Indalingsweeën

Als de baby in gaat dalen gaat dat gepaard met indalingsweeën. Sommige vrouwen voelen deze weeen als pijnlijke steken maar sommigen voelen er niets of weinig van.

Weeëntimer - online weëentimer voor je computer, telefoon of tablet

Online weeëntimer. Online weeëntimer. Houd je weeën online bij op Brabbels zodat je precies weet hoe lang je weeën duren en hoe ver ze uit elkaar zitten zonder gedoe !

Ontsluitingsweeën

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Soorten weeën

Strakjes gaat het gebeuren, de baby komt er aan en dat gaat gepaard met weeën. Maar welke weeën zijn er precies en wat is de functie hiervan ?

Weeën

Weeën, op deze pagina lees je alles wat je maar wilt weten over alle soorten weeën

Persweeën

Persweeën krijg je als je voldoende ontsluiting hebt en eindelijk mag gaan persen !

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan