Alles over positieshirts

  • Positieshirts

Hoera, je bent zwanger! Afhankelijk van hoe hard je buik groeit, kun je de eerste maanden van je zwangerschap vaak nog wel je eigen kleding aan. Tot je buik zo groot is dat ieder shirt een naveltruitje wordt. Wanneer dat is, is per persoon verschillend. Sommige vrouwen kunnen tot 4 maanden hun eigen kleding aan, terwijl andere dames al met 8 weken uit hun kleding gegroeid zijn. Tijd voor een positieshirt!

Positieshirt

Een positieshirt is vaak lekker lang en heeft wat extra ruimte uitgespaard voor je buik. Toch accentueert het nog wel je figuur, want ook als je zwanger bent, wil je er goed uitzien. Daarnaast is het ook belangrijk dat zwangerschapsshirts comfortabel zijn. Je hebt geen zin in snijdende randjes of knellende mouwen! Zwangerschapsmode was tot een paar jaar geleden vaak een beetje suf en degelijk. Dat is al lang niet meer zo, er zijn allerlei nieuwe merken bijgekomen. Die kleding is zo leuk dat je hoopt dat je buik snel groot genoeg is. Net als bij gewone dameskleding, is ook positiekleding verkrijgbaar in diverse prijsklasses. Veel vrouwen willen niet zoveel geld uitgeven aan zwangerschapskleding. Je kunt het vaak maar een paar maanden aan en de babyuitzet kost al meer dan genoeg.

Marktplaats

Natuurlijk kun je ook op Marktplaats of in kringloopwinkels kijken voor hippe positieshirts. Veel vrouwen doen de kleding na hun zwangerschap weg. De shirts zijn vaak maar een paar maanden gedragen, dus zien er dan nog prima uit. Zo heb je voor prikkie een leuk nieuw shirt. Echt even geen budget voor een zwangerschapsgarderobe? Als noodoplossing kun je ook je eigen shirts door blijven dragen: met een hippe buikband valt het niet zo op dat ze een beetje te kort zijn geworden.

Eigen kast doorspitten

Je eigen kast doorspitten kan sowieso lonend zijn. Veel dingen passen je waarschijnlijk echt even niet meer maar met wat creativiteit zijn andere kledingstukken prima door de dragen. Colbertjes en leren jasjes bijvoorbeeld. Ze kunnen misschien niet meer dicht, maar open met een leuk shirt en een mooie ketting staan ze ook heel leuk. Dat geldt ook voor vestjes. Ook wikkeljurkjes kunnen nog lang mee, vooral als ze een flinke overslag hebben. En; kijk ook eens in de kast van je man: zijn baggy spijkerbroeken passen waarschijnlijk precies onder je buik door en staan lekker stoer!

Gelukkig zijn er ook budget-zwangerschapsmerken. Het hippe merk Mama Licious bijvoorbeeld. Voor nog geen 20 euro heb je al een t-shirt met een leuk printje, broeken zijn er vanaf 40 euro. In een iets hogere prijsklasse, maar wel ontzettend leuk is het Duitse merk Bellybutton. De kleding wordt ontworpen door vijf dames en is voor iedereen die tijdens de zwangerschap niet in wil leveren op stijl en elegantie.

 

Reacties op 'Positieshirts'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Positieshirts'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de fotoBrabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan