Positiebroeken

Op een bepaald moment in je zwangerschap (voor sommigen zal dit met 7 weken zijn en bij anderen pas bij 20 weken) zul je je eigen broeken moeten verruilen voor positiebroeken. Maar dit is zeker geen straf tegenwoordig! Er zijn veel leuke (en betaalbare) modellen te vinden voor ieders stijl. Jeans, leggings, treggings, pantalons, noem het maar op en je kunt het in de winkel of op internet vinden.

Positiebroek

Een positiebroek is een broek waar een tricot band/boord aan de boord van de broek vastzit. Dit boord kun je over je buik heen trekken waardoor je broek goed op zijn plaats blijft zitten en er geen blote rug of buik te zien is wanneer je bijvoorbeeld je armen omhoog doet of bukt. Ook zorgt deze band ervoor dat de boord van de broek niet in je buik knelt wat erg prettig is bij een groeiende buik. De meeste banden zijn van tricot of lycra en sommigen hebben bovenaan de band een verstelbaar elastiek wat je zelf naar keuze strakker of losser kunt maken.

Heb ik echt positiebroeken nodig?

Ja, tenzij je het geen probleem vind om het merendeel van je zwangerschap in sweatpants of andere oversized broeken te lopen en/of met een buik die onder je shirt en boven je broek uitpiept. Mocht je nu op het punt zitten tussen wel of geen positiebroek dan kun je ook eerst je eigen broeken doordragen door een elastiekje aan de knoop van je broek vast te maken, deze door het knoopsgat te halen en weer vast te maken aan je knoop. Je moet dan wel een lang shirt over je broek dragen zodat mensen niet zien dat je broek wat openstaat maar het is een goede tijdelijke oplossing wanneer je buik te klein is voor een positiebroek.

Het is aan te raden om je positiebroeken pas te kopen wanneer dit nodig is. Het is namelijk moeilijk in te schatten hoe je buik en lichaam verandert waardoor je anders flinke miskopen kunt doen. Sommigen vinden het namelijk helemaal niet prettig om broeken te dragen waar geen stretch in zit en anderen vinden een lycra band prettiger dan een tricot. Iedere zwangerschap en ieder lichaam is anders!

Ook zul je de broeken vaak nog een aantal weken of maanden na je bevalling doordragen omdat je lichaam niet gelijk haar oude vorm aanneemt na je bevalling. Het is dus handig om broeken te kopen die meerdere seizoenen mee kunnen gaan.

Shopresultaten voor positiebroeken !

Brabbels vergelijkt dagelijks de prijzen in alle populaire zwangerschapswinkels. Hieronder vind je een overzicht van de populairste positiebroeken op dit moment

 

Reacties op 'Positiebroeken'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Positiebroeken'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan