Wanneer de verloskundige bellen

Als je denkt dat de bevalling gaat beginnen dan wil je misschien meteen de verloskundige bellen maar vaak is dat nog niet nodig en zal ze dus ook nog niet komen. Wanneer kun je de verloskundige bellen ?

Als de vliezen breken

Als je vliezen overdag breken dan kun je de verloskundige bellen. Er hoeven nog geen weeen te zijn maar de verloskundige wil toch graag even kijken. Als het 's nachts gebeurt en je hebt nog geen ween blijf dan rustig liggen en wacht tot de ochtend om te bellen.
Als je de kans krijgt vang dan wat vruchtwater op. Zolang het helder van kleur is is er geen haast geboden. Bij een donkerdere kleur (groen, bruin) moet je direct de verloskundige bellen. Ga er dan ook van uit de je in het ziekenhuis moet bevallen omdat de baby in het vruchtwater heeft gepoept.
Als je kindje nog niet helemaal is ingedaald blijf of ga dan op je rug liggen en bel de verloskundige.

1e bevalling: Als je om de 3 a 5 minuten weeën hebt

Omdat de eerste bevalling meestal wat langer duurt kunt je best eventjes wachten met het bellen van de verloskundige als de weeën beginnen. Het beste kun je rustig gaan zitten of liggen, eventueel met een kruikje en wachten (hopen) dat de weeën doorzetten. Het kan best zo zijn dat na de eerste paar weeën deze weer stoppen. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren maar de kans is aanwezig. Als je regelmatige weeën hebt om de 3 tot 5 minuten en ze houden 60 to 90 seconden aan dan kun je de verloskundige bellen. Zowel overdag als s' nachts

2e+ bevalling: Als je om de 5 minuten weeën hebt of je weeën snel krachtiger worden

Omdat de tweede bevalling vaak sneller gaat kun je de verloskundige vaak wat eerder bellen. Als je regelmatige weeën hebt om de 3 tot 5 minuten en ze houden 60 to 90 seconden aan dan kun je de verloskundige bellen. ook als je zelf denkt dat het snel gaat of als de weeën snel krachtiger worden kun je de verloskundige bellen

Als je ongerust bent

Als je om wat voor reden dan ook ongerust bent of iets niet vertrouwt bel dan ook gewoon de verloskundige.

Als je bloed verliest

Alhoewel een beetje vloedverlies normaal is moet je de verloskundige bellen als je meer bloed verliest of het bloedverlies niet heel snel stopt.

Wanneer niet bellen ?

Alhoewel het verliezen van de slijmprop een teken is dat de bevalling niet meer lang op zich laat wachten hoef je niet direct je verloskundige te bellen. Het is nlaam dat er een klein beetje bloed vrijkomt bij het verliezen van de slijmprop.

 

Reacties op 'Wanneer de verloskundige bellen'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan