Acupunctuur en bevalling op gang helpen in 42ste week

Acupunctuur kan blokkades die de bevalling tegenhouden weer laten te laten stromen. Vaak komt de bevalling dan binnen een paar dagen op gang.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer met acupunctuur de bevalling op gang helpen?

Het merendeel van de vrouwen bevalt zonder ingrijpen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap. Wanneer je tegen het einde van de 42ste week nog niet bent bevallen, wordt vaak besproken wanneer de bevalling ingeleid gaat worden. Vanaf het begin van de 42ste week is het heel goed mogelijk om met behulp van acupunctuur de bevalling op gang te helpen. Dit kan je een medische bevalling in het ziekenhuis besparen. Hiervoor maak je bij voorkeur aan het begin van de 42ste week een afspraak. Vaak is dit voldoende om binnen enkele dagen de bevalling op gang te brengen. Eventueel kan de behandeling na een paar dagen herhaald worden.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur kan helpen om vastzittende energie die de bevalling tegenhoudt, in beweging te brengen. Vaak komt de bevalling dan binnen enkele dagen op gang. Dit is natuurlijk geen garantie, maar acupunctuur kan je daarnaast ook helpen je rustiger te voelen en het eventueel inleiden van de bevalling beter te accepteren.
Acupunctuur kan ook ingezet worden bij zwangerschapsklachten, stuitligging, herstel na de bevalling en als begeleiding bij een onvervulde kinderwens.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met zwangerschapsklachten. Naast aandacht voor je klachten is de acupunctuur erop gericht je in je eigen kracht te verstevigen waardoor je meer het gevoel krijgt dat je op de juiste weg zit.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.acupunctuur-lingshu.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur en bevalling op gang helpen'

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan