Bronwater of kraanwater tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste bronwater, kraanwater of mineraalwater drinken ?

  • Bronwater of kraanwater tijdens de zwangerschap

Het verschil tussen bronwater, kraanwater en mineraalwater

Om te weten wat je het beste kunt drinken tijdens de zwangerschap, moet je eerst het verschil tussen bronwater, kraanwater en mineraalwater weten. Kraanwater, mineraalwater en bronwater komt in Nederland over het algemeen uit precies dezelfde bron. Mineraalwater wordt direct gebotteld aan de bron. Bronwater mag later gebotteld worden. Kraanwater wordt eerst nog gezuiverd voordat het bij jouw huis terecht komt.
In Nederland gelden er strenge regels voor de zuivering van kraanwater. Voor bronwater en mineraalwater gelden veel minder strenge regels. In bronwater en mineraalwater vind je daarom vaak meer onzuiverheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat bronwater of mineraalwater ongeschikt is.

Je kunt beter kraanwater drinken

Omdat kraanwater over het algemeen minder onzuiverheden bevat en ook nog eens heel veel goedkoper is dan water uit de fles, kun je dus tijdens jouw zwangerschap beter water uit de kraan drinken.

Hoeveel kraanwater drink jij sinds je zwanger bent?


Ik drink meer kraanwater sinds ik zwanger ben
Ik drink ongeveer even veel kraanwater sinds ik zwanger ben
Ik drink minder kraanwater sinds ik zwanger ben

Wanneer kun je beter wel bronwater drinken

In sommige gevallen kun je beter wel bron- of mineraal water drinken. Als je in je huis loden leidingen hebt liggen, kun je beter het kraanwater niet drinken. Klein stukjes lood uit leiding kunnen dan in het kraanwater terechtkomen. Dit kan echt schadelijk zijn voor jou en je baby.
Ook als je in het buitenland bent, is het kraanwater lang niet altijd te drinken. In dat geval kun je beter water uit de fles drinken. Als je zwanger bent en naar het buitenland gaat, informeer dan altijd van tevoren of je het kraanwater wel of niet kunt drinken.
Ook als je onderweg bent, is het handig om een flesje water mee te nemen als je zwanger bent. Probeer namelijk altijd minimaal anderhalf tot 2 liter water per dag te drinken.

 

Reacties op 'Bronwater of kraanwater tijdens de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan