Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

  • Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap

Ja, een wellness arrangenement kan een goed idee zijn maar pas op voor ....

Ja het is een goed idee om je heerlijk te laten verwennen tijdens de zwangerschap. Jouw zwangerschap is toch een drukke tijd en je mag jezelf best wel eens een beetje laten verwennen.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moeten houden.

De eerste is oververhitting wat je bijvoorbeeld tegenkomt in de sauna (lees het hele artikel Wel of niet in de sauna tijdens de zwangerschap ?) maar ook in een modderbad of bij bepaalde pakkingen.
Er zijn (niet zo sterke) aanwijzingen dat de hoge temperatuur van de sauna niet goed is voor de ontwikkeling van je baby. In het eerste trimester kan dit een schadelijke invloed hebben op de groei van je baby. Dierproeven laten ook zien dat dieren, die in de sauna zijn gezet gedurende het eerste trimester, meer miskramen hebben dan dieren die niet in een sauna zijn gezet. Later in de zwangerschap wordt een bezoek aan de sauna in verband gebracht met een afwijkend hartritme van je baby. De hartslag van je baby verhoogt tot boven zijn of haar normale hartslag. Wat de effecten hiervan zijn, is niet bekend. Het kan dus geen kwaad hier een beetje voorzichtig mee te zijn.

Het volgende gevaar schuilt zich in jouw veranderende huid. Door je zwangerschap kan je huid extra gevoelig worden waardoor zoutbaden of scrubs jouw huid flink kunnen irriteren. Pas dus gewoon een beetje op als je zwanger bent en test product eerst op een stukje huid voordat je je hele lichaam ermee insmeert.

Ga jij wel of niet naar een wellness arangement


Ja, meerdere malen
Ja, dat heb ik 1 keer gedaan
Ja, maar ik wacht tot ik het kado krijg
Nee, ik sla het even over

 

Reacties op 'Wel of niet naar een wellness arrangement tijdens de zwangerschap'

Reacties

Kae
Hi ik ben 9 weken zwanger en ben op vakantie ik wist nooit dat sauna slecht kon zijn.. ik ben 2x in de sauna geweest maar niet voor lang... ik ben nu best bang na alles wat ik gelezen heb kan iemand mij meer vertellen of dit schadelijk is?

Anoniem
omg....wat sneu, dieren in de sauna. Bah

Anke
Ik ben 5 weken zwanger en heb binnenkort een wellnessdag dag gepland staan. Met alle berichten op Internet had ik deze bijna afgezegd, maar de dokter vertelde me dat dat met mate geen kwaad kan. Ondanks dat zal ik de sauna nu niet in gaan en niet te lang in warme baden zitten. Wel maak ik er een relaxte dag van en geniet ik van de andere dingen en een boekje ipv de sauna.

angel
Hoi Steffi Ik ben ook 5 weken zwanger en ben vandaag naar de sauna gegaan en daar was een medewerkster die zelf ook zwanger was en die vertelde mij dat je niet in sauna's mag boven 60 graden.stoombad mag wel maar bubbelbad en jacuzzi's weer niet want er word zo n harde straal gebruikt en aangezien je baarmoedermond openstaat is dat geen goed idee.

Steffi Quintyn
Ik ben nu 5weken zwanger en wij hadden een kadobon gekregen voor een sauna arrangement met jacuzzi en bubbelbad en sauna enzo en die afspraak stond vast voor volgende week wij gaan zoiezo gaan maar dan ga ik sauna en stoombad overslaan. kan het kwaad om in een jacuzzi te zitten dan? die heeft ook heel veel jets en bubbels...

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet naar de mondhygiënist tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of niet naar de mondhygiënist

Wel of niet je haar verven tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet je haar verven ?

Wel of niet zonnen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet zonnen

Lichaamshaar verwijderen

Er zijn veel verschillende manieren om je lachaamshaar te verwijderen. Welke kun je tijdens de zwangerschap wel en niet gebruiken

Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Kan ik het beste wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap ?

Wel of geen paracetamol slikken tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of geen paracetamol slikken?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan