Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap

  • Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap

Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap ? Hoe zit het met het laten zetten van een piercing tijdens de zwangerschap. Kun je je navelpiercing, tepelpiercing of genitale piercing laten zitten ?

Kun je een piercing laten zetten tijdens de zwangerschap

Nee het is nooit een goed idee om een piercing te laten zetten tijdens je zwangerschap. Als zwangere ben je gevoeliger voor infecties omdat jouw immuunsysteem minder goed werkt. Een piercing laten zetten, brengt altijd het gevaar van infecties met zich mee. Een infectie kan zich verspreiden door je bloedbaan en zou bij je baby terecht kunnen komen. In Nederland zal de piercer dan ook weigeren om een piercing te zetten bij jou als je zwanger bent.

Mag ik mijn navelpiercing inhouden tijdens de zwangerschap

Ja, tot dat je er last van krijgt mag je je navelpiercing inhouden tijdens een zwangerschap. Als je buik groeit, komt er meer spanning te staan op jouw piercing waardoor de kans ontstaat dat je piercing uit gaat scheuren. Er bestaan speciale zwangerschaps piercings. Dit zijn flexibele piercings die je aan kunt passen in grootte en tijdens je zwangerschap kunt dragen. Als je de piercing al langere tijd in hebt dan kun je er ook voor kiezen om de piercing uit te doen. Na jouw zwangerschap kun je de piercing dan weer in doen.
Als je moet bevallen met een keizersnede zul je je navelpiercing ook uit moeten doen.

Houd jij je navelpiercing in ?


Ja, en als het niet meer past breng ik een flexibele in
Ja, zo lang mogelijk en dan haal ik het er uit
Nee, ik haal hem er al snel uit
Ik heb geen piercing

Mag ik een tepelpiercing inhouden tijdens de zwangerschap

Het is niet zo'n heel goed idee om een tepelpiercing in te houden tijdens je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap maken jouw borsten zich klaar voor het geven van borstvoeding of je nu wel of niet van plan bent om borstvoeding te gaan geven. Hiervoor is het beter als je tepels intact zijn. Neem dus al vroeg in je zwangerschap jouw tepelpiercing uit en geef je tepels tijd om te helen.
Een tepelpiercing zit ook in de weg tijdens het geven van borstvoeding. Jouw baby is niet in staat om goed te drinken aan de borst als jij een piercing in hebt. Bovendien bestaat altijd het gevaar dat je baby de piercing inslikt.
Na jouw zwangerschap of na de borstvoeding, kun je je tepels opnieuw een laten piercen als je dat wilt.

Mag ik een tepelpiercing inhouden tijdens de zwangerschap

Ja, deze mag je inhouden tijdens de zwangerschap zo lang je er geen last van hebt. Pas als de bevalling in zicht komt, is het verstandig om deze piercing uit te doen dat je er tijdens de bevalling geen last van hebt.

 

Reacties op 'Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap'

Reacties

2
Bij mij is mr navelpiercing wel uitgescheurd door me zwangerschap me tepel piercing zit gewoon nog goed kwestie van goed schoonhouden..

ik
ik heb mijn navel pearcing bij 3 zwangerschappen in gehad. geeh enkel probleem hoefde ook geen verlenging in, had een ringetje in. die komt dan 2 cm boven je navel te liggen.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op wintersport?

Wel of niet doen tijdens de zwangerschap

Wat kun je nu juist beter wel of doen tijdens de zwangerschap ?

Wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Kan ik het beste wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap ?

Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet naar een hard concert ?

Wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen frisdrank drinken tijdens de zwangerschap?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan