Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet naar een hard concert ?

  • Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Nee, je mag niet naar een concert als je zwanger bent

De harde geluiden uit je omgeving kunnen doordringen tot in je baarmoeder. De geluiden uit het dagelijkse leven worden redelijk gedempt in de baarmoeder en zo worden de oortjes van je baby, die zich nog maar net aan het ontwikkelen zijn, beschermd. Tegen de harde geluiden, vooral de lage geluiden, die je tijdens een concert of houseparty hoort, biedt je baarmoeder onvoldoende bescherming,
Uit onderzoek is gebleken dat baby's harde geluiden als erg stressvol ervaren en dat de hartslag van je kindje van slag raakt tijdens het horen van te harde geluiden !
Bovendien kan het soms erg druk worden op een concert of party waardoor je buik in de verdrukking kan komen. Mocht er dan iets gebeuren dan is het vaak lastig om snel weg te kunnen komen.

 

Reacties op 'Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?'

Reacties

Kees
Wat een onzin. Gewoon plezier hebben. Zolang het geen uren duurt en niet vooraan bij de boxen gaat staan. 1x moet kunnen. Als je nu dagelijks de speakers op hard heb staan maakt nogal een verschil. En trouwens zodra de baby geboren is en of iets ouder is dan wel gaatjes in de oren schieten zeker om er vervolgens oorbellen in te stoppen. Schade.. Dikke toeter.

kleintje013❤️
Mijn verloskundige raden het ook met klem af , dus heb het ook niet gedaan had kaarten voor Marco borsato maar me gevoel zat niet goed om Daar alsnog dan naar toe te gaan terwijl De baby er last van kan hebben

Gwen1
Hoe verder in de zwangerschap hoe onplezieriger. De baby kan de harde geluiden niet leuk vinden en gaat trappen. De baby kan dan enorm trappen met blauwe ribben als gevolg. Begin vd zwangerschap is het geen probleem maar vanaf 20 weken kan je kindje alles horen. Een baby moet veel slapen dus als het dan uren wakker is doordat jij zo nodig naar een concert moet... lijkt mij niet de bedoeling!

Proudmommy2017
ik heb dit jaar nog 2 concerten gepland staan waar ik ook echt heen ga! heb vrienden bij me en die houden ook echt wel rekening met me helemaal vooraan staan was ik sowieso al niet van plan

Linda
Vreemd advies, zowel mijn verloskundige als gynaecoloog geven aan dat het geen enkel probleem is. De baby zou iets drukker kunnen worden, maar schade brengt het de baby niet toe.

Anoniem
Waarom zou je in godsnaam het risico bewust willen lopen, je ongeboren baby onnodig aan stress bloot te stellen als het geen noodzaak is? Dan maar effe niet...grtz een cocert/festival liefhebber. Ik ben naar een buitenconcert geweest waar ik heeeel veel afstand heb kunnen nemen vb lawaai en toch voelde ik me schuldig, doe ik dan ook nooit meer!

Lies
Met 39,5 week naar een concert geweest in de HMH (heb kunnen zitten). Ik was benieuwd hoe het zou gaan, maar de kleine hield zich goed!

Vetra
Ticketswap !

Annick Dries
To AC/DC or not to AC/DC... overgelukkig met de tickets maar dan met 6mnd zwangerschap misschien niet ideaal. Toilette-hygiene op een festivalterrein is ook nooit top....

Jet
Ik zou gewoon gaan hoor. Heb verschillende concerten en festivals bezocht tijdens mijn zwangerschap, de laatste zelfs toen ik ruim 8 maanden zwanger was. Gewoon lekker ergens achteraan gaan staan of zitten.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet een röntgenfoto laten maken

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet en röntgenfoto laten maken ?

Wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op wintersport?

Wel of niet in de sauna tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet in de sauna ?

Wel of niet naar een concert tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet naar een hard concert ?

Wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan