Kinder ehbo

Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan als je kindje zich heeft bezeerd, (of erger) kun je een cursus kinder EHBO doen. Deze cursus is verplicht voor gastouders. Vaak wordt deze cursus online gegeven met 1 of 2 praktijkdagen en een afsluitend examen.

Cursus kinder EHBO

Tijdens een cursus kinder EHBO leer je wat je moet doen in geval van ongeluk of een ziekte bij je kindje. De gegeven cursussen verschillen soms in opbouw en zwaartepunt maar over het algemeen leren ze je wel ongeveer hetzelfde:

  • Reanimatie
  • Leren herkennen van (acute) ziektes bij je baby en kindje
  • Eerste hulp bij kleine ongevallen zoals kneuzingen en schaafwonden
  • Eerste hulp bij grotere ongevallen
  • Anatomie van je kindje
  • Basis van de EHBO
  • En soms over het herkennen van kindermishandeling

Kosten en vergoeding

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een cursus EHBO voor kinderen. Meestal is hier wel een aanvullende verzekering voor nodig. Informeer van te voren even bij jouw verzekeraar of de cursus wordt vergoed.

Certificering

Als je als gastouder wilt gaan werken (je weet maar nooit) dan is deze cursus ook verplicht. De cursus aanbieder geeft zelf aan of er een geldige certificering aan de cursus verbonden is en wat de eventuele kosten hiervoor zijn.

 

Reacties op 'Kinder EHBO'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan