Moeders voor moeders

  • Moeders voor moeders

Als je zwanger bent, heb je een unieke kans om andere vrouwen helpen zwanger te worden. In jouw urine zitten hormonen die daarbij van groot belang zijn

Meehelpen

Als je zwanger bent, maak je het zwangerschapshormoon hCG aan. Als je net zwanger bent, zorgt het hCG hormoon er voor dat je ook andere zwangerschapshormonen aan gaat maken zoals progesteron. Progesteron zorgt er onder andere voor dat je baarmoeder beter doorbloed wordt waardoor je kindje kan innestelen en groeien. hCG stuurt dus een hoop andere hormonen aan en is daarom erg belangrijk voor je zwangerschap.
Als je hCH hormonen 'over hebt' worden deze afgevoerd via je urine. Moeders voor moeders wil deze urine graag hebben om hier een vruchtbaarheidsmedicijn van te maken voor vrouwen die niet uit zichzelf zwanger kunnen worden. Als je hier aan mee wilt helpen, kun je jezelf opgeven bij Moeders voor Moeders. Moeders voor Moeders stuurt dan eerst iemand langs om te kijken of je genoeg hornomen 'over hebt'. Als dat zo is dan kun je meedoen met Moeders voor Moeders. Je krijgt dan wekelijks een krat met 7 grote blauwe flessen toegestuurd waarin je je urine op kan vangen. De chauffeur die de flessen bezorgt, haalt de gebruikte flessen ook meteen weer op.

Waarom wel of niet meedoen?

Als je meedoet aan Moeders voor Moeders geeft dat natuurlijk een goed gevoel. Je helpt andere vrouwen zwanger te worden en deelt daarmee je eigen geluk. Daarbij krijg je van Moeders voor Moeders een leuk kado als je hebt meegedaan. 1 Van de leukste kado's vinden we zelf is een heel mooi boek over de zwangerschap.
Er zitten ook nadelen aan. Sommige vrouwen vinden het niet prettig om hun urine op te vangen en willen in de ochtend liever gewoon even rustig naar het toilet. Het is ook lastig om jouw zwangerschap geheim te houden als er iedere week een blauw krat voor je deur staat.
Al met al denken wij zelf dat het een goed idee is om minimaal 1 keer mee te doen met Moeders voor Moeders. Je helpt andere vrouwen om zwanger te kunnen worden en dat is misschien wel het mooiste kado dat je iemand kan geven.

Je kunt voor meer informatie kijken op de site van moeders voor moeders

 

Reacties op 'Moeders voor moeders'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Moeders voor moeders'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Pretecho (3d echo)

De pretecho of een 3d echo is een echo gemaakt die gemaakt in hoge kwaliteit op verzoek van de ouders om zo een eerste beeld van de baby te krijgen. De pretecho wordt dus puur voor de lol gemaakt. Er zijn verschillende soorten echo's met ieder hun eigen

Zelf een gipsbuik maken

Het maken van een gipsbuik is echo 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen terwijl je zwanger bent.

Weleda Mama behandeling

Als je in verwachting bent, en de verantwoordelijkheid hebt voor het groeiende en ontwikkelende kindje in je buik, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Yoga tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is yoga een uitstekende manier om contact te maken met je kindje en om op praktische wijze te bewegen, te genieten en stil te staan bij je zwangerschap. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel verandert er zoveel dat het je soms be

Filmtips voor zwangeren

De leukste filmtips voor zwangeren ! Films die je moet hebben gezien als je zwanger bent of wilt worden

Zwangerschapskleding

Zwanger? Wat moet je nu dragen? De overhemden van je man, of die kleding uit de kast trekken van toen je nog 5 kilo zwaarder was?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan