Zelf een gipsbuik maken

Het maken van een gipsbuik is echt 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen als je zwanger bent.

 • zelf een gipsbuik maken

Wat heb je nodig voor het zelf maken van een gipsbuik

Als je zelf een gipsbuik wilt maken dan moet je het volgende in huis hebben:

 • gipsverband, te koop bij iedere hobbywinkel. 10 Centimeter breed en bij elkaar 10/12 meter lang voor een gipsafdruk van je borst en je buik (Dit kost ongeveer 6 tot 10 euro)
 • vaseline, om je buik mee in te smeren
 • zeil of vuilniszakken om de grond schoon te houden
 • emmer water om het gipsverband in te dompelen
 • schaar (het liefste een speciale verbandschaar waarmee je je niet kan bezeren)
 • camera om het geheel nog eens na te kijken
 • Een rietje, zodat je wat kunt drinken

Je kunt ook online verschillende kant en klare pakettenbestellen. Wij vinden dit zelf iets minder leuk maar het is wel erg gemakkelijk !

Het begin van de gipsbuik

 • Kies een positie waarin je een uurtje kunt blijven zitten. Probeer dus niet te atletisch te doen want als je kramp krijgt, moet je opnieuw beginnen. Vaak werkt zitten in een plastig stoel erg goed. Het gips krijg je namelijk goed van een plastic stoel af. Het gips verwijderen van een stoffen bank is minder leuk.
 • Kies een deel van je lijf dat je in wilt gipsen. Leuke ideeën zijn buik en borsten, je hele bovenlijf rondom, je buik alleen, je buik met je handen er op ! Eigenlijk is ieder deel natuurlijk leuk.
 • Zet de thermostaat alvast op een aangename temperatuur. Een graadje warmer dan normaal of zelfs nog iets hoger want je blijft zo wel even stil zitten.
 • Smeer je buik en alles wat je in wilt gipsen in met een dikke laag vaseline. Zo zorg je er voor dat het gips strakjes gemakkelijk loslaat.
 • Bescherm de vloer tegen het water en gips door het zeil of de vuilniszakken op de grond te leggen.
 • Belangrijk: ga even naar het toilet ! Het komende uurtje kan je niet meer.

Het gipsen van de gipsbuik

 • Knip een stukje gipsverband van de rollen en dompel het in warm water. Voor egale stukken gebruik je 'lange lappen' van een centimeter of 30. Voor de rondingen gebruik je kortere stukjes. Voor de tepels en de navel gebruik je kleine vierkante stukjes.
 • Laat het water van het gipsverband aflopen. Veeg niet te veel en zeker niet te hard het water van het gips af. Zo zorg je er voor dat het gips op het verband blijft zitten.>
 • Leg het gipsverband op de buik en leg het volgende verband er tegenaan. Probeer niet te overlappen. Dat zie je later als oneffenheid.
 • Maak eerst 1 laag af.
 • Leg de tweede laag op een iets andere hoek op de eerste laag (dus als je bij de eerste laag van links naar rechts ging, doe je de tweede laag van linksonder naar rechtsboven en de derde laag van rechtsonder naar linksboven).
 • Als er oneffenheden zijn, knip die dan meteen weg en strijk het gips glad. Zorg er voor dat je dit voorzichtig doet en het gips niet van het verband afveegt.
 • Maak af en toe een foto.

Drogen en verwijderen van de gipsbuik

 • Als je 3 lagen hebt gegipst, laat het gipsverband dan goed uitdrogen. Dit duurt ongeveer een half uurtje.
 • Zet de tv aan, vraag je partner om wat te drinken en een rietje of klets gezellig een half uurtje weg.
 • Pas als het gips helemaal hard is, kun je het verwijderen.
 • Als je de rug ook hebt meegegipst, knip dan het gips aan de zij doormidden van de nek naar de heupen aan 2 kanten.
 • Haal een paar keer diep adem, meestal komt de gipsafdruk dan los.
 • Verwijder voorzichtig de gipsbuik en laat het nog 2 dagen uitharden.
 • Na het uitharden, kun je met zeer fijn schuurpapier nog wat oneffenheden verwijderen.
 • Het (natte) gips dat je over hebt, stop je in een vuilniszak en gooi je weg !
 • Je hebt nu zelf een gipsbuik gemaakt. Als je wilt kun je de gipsbuik nog versieren met verf of beplakken met versieringen. Je kunt zo gek doen als je zelf wilt !
 

Reacties op 'Zelf een gipsbuik maken'

Reacties

Helen
Waar koop ik de bloemen

Marijke
Mag ik warm water gebruiken om mijn buik te gipsen?

Isa
Hoi , ik heb maandag men gipsbuik gemaakt thuis met een pakket samen met een goeie vriendin en men man was in de buurt om af en toe foto's te maken . Al vrij snel werd ik duizelig de eerste keer dat ik het merkte zeik ik moet zitten heb ik ook gedaan tegen het einde zei ik tegen hun voel me niet goed en lag ik het volgende moment op de grond niet gevallen maar ze hebben me op tijd kunnen opvangen en zo neergelegd op de grond . Men man heeft me nadien toen ik op men positieven WS me gewassen en dan de zetel in moet zeggen het was extreem heet die dag en heb ook twee jaar geleden een gastric bypass gehad . Plus dat men baby al men energie afneemt ook . Maar het resultaat is wel mooi geworden nu enkel de afwerking spuiten en versieren zal met de naam en datum en gewicht worden dat zal voor na de geboorte zijn de afwerking en wordt dan tentoongesteld op de doop in september . Xxx

Lisa
Hallo Inge, Ik ben nu ook 35 weken en heb een pakket besteld bij www.buikgipsen.nl Op hun site lees ik dat je moet gipsen voor je buik is ingedaald, dan krijg je een mooier resultaat, ik neem het risico maar niet en ga vast gipsen zodra het binnen is haha. Succes met gipsen en de laatste loodjes.....

Simone.
Hoeveel heb ik dan nodig bij een 3 ling. Weet iemand dat.

Jolien
Kitty, Dat had ik ook gehoord, Buikgipsen zei dat dit maar heel weinig voor komt, als ik hier bang voor was moest ik voor het gipsen even een glas cola drinken ivm de suikers... Bij mij heeft het geholpen of ik had er geen last van...

Jolien
Ik heb mijn buik met 30 weken gegipst, pakket ook besteld bij Buikgipsen.nl. Fijn gips, ruim voldoende gips. Tip. Bestel niet te weinig gips, wat je over houd kan je mooi gebruiken om de randjes af te werken. Groetjes Jolien

Kitty
Moet je wel tegen kunnen! Ik ging tegen de vlakte bij het maken van een gipsbuikeer.

samaina
Doen voor je het weet ben je al bevallen

Mariska
Ik heb bij Heutink creatief gipsband en Pretex gekocht en mijn gipsbuik met stof op een schilderdoek "geplakt" de stof neerleggen zoals je het wil en helemaal insmeren met transparante pretex en dat word dan hard en hecht als een soort plaksel aan het doek. Ik ben niet heel erg creatief maar vond dit vrij makkelijk. Je kan het zo mooi maken als je zelf wil natuurlijk mozaïek is ook mooi.

Jouw naam:

Foto's over 'Zelf een gipsbuik maken'

 • Gipsbuik
 • Gipsbuik Zelf gipsbuik gemaakt

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Belly painting

In het laatste trimester is het erg leuk om je buik te laten bodypainten. Dat noemen ze belly painting. Je kunt dit op veel plaatsen laten doen

Pretecho (3d echo)

De pretecho of een 3d echo is een echo gemaakt die gemaakt in hoge kwaliteit op verzoek van de ouders om zo een eerste beeld van de baby te krijgen. De pretecho wordt dus puur voor de lol gemaakt. Er zijn verschillende soorten echo's met ieder hun eigen

Zelf een gipsbuik maken

Het maken van een gipsbuik is echo 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen terwijl je zwanger bent.

Weleda Mama behandeling

Als je in verwachting bent, en de verantwoordelijkheid hebt voor het groeiende en ontwikkelende kindje in je buik, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Zwangerschapskleding

Zwanger? Wat moet je nu dragen? De overhemden van je man, of die kleding uit de kast trekken van toen je nog 5 kilo zwaarder was?

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een mooie, maar ook intensieve periode. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en wordt je lichaam extra op de proef gesteld. Zwangerschapskwaaltjes kunnen zich aandienen in de vorm van pijn in rug en nek, het vasthou

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan