Aquajoggen

Sporten tijdens de zwangerschap is gezond en zeker een aanrader. Een perfecte manier om te blijven sporten is aquajoggen. Je hebt veel minder last van je toch al weker wordende gewrichten en ook je buik zit niet in de weg !

Wat is aquajoggen

Aquajoggen is een vrij nieuwe sport maar toch al erg populair onder zwangere dames. Je krijg voordat je begint een drijriem van schuim waar je je aan beet kunt houden. Deze riem zorgt ervoor dat je niet actief hoeft te zwemmen om boven water te blijven maar je je gewoon kunt vasthouden tijdens de oefeningen. Daarna begint de les en krijg je wat oefeningen die je met zijn allen kunt doen.
Doordat je alle oefeningen in het water doet gebeurt er iets unieks. Door de gewichteloosheid die je hebt in het water komt er geen druk te staan op je gewichten en banden maar tegelijkertijd oefent het water wel weerstand uit op al je spieren waardoor je deze allemaal tegelijk traint. Dor de temperatuur van het water zullen je spieren zich ook sneller ontspannen waardoor de kans op blessuren nog verder afneemt.
Doordat je al je spieren tegelijkertijd traint verbrand je meer calorieën dan bij de meeste andere sporten.
Aquajoggen kun je eigenlijk tijdens heel je zwangerschap doen totdat je vliezen breken. Als je na je bevalling weer verder wilt gaan moet je dat wel even overleggen met je verloskundige ivm infectiegevaar.

Goed bij bekkenklachten

Juist met aquajoggen train je op een goede manier de spieren in jouw bekkenbodem. Dit is erg belangrijks als je last van bekkenklachten zoals bekkeninstabiliteit en bekkenpijn hebt. Je overbelast je spieren, pezen en aanhechtingen niet maar door de weerstand van het water train je ze wel continue. Vaak kan aquajogen daarom helpen de bekkenklachten te verminderen.

 

Reacties op 'Aquajoggen'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Leuk om te doen

Je zwangerschap is een unieke tijd in je leven en kan soms best een beetje zwaar zijn. Soms vind je dat je echt even wat tijd of leuks voor jezelf hebt verdient

Pretecho (3d echo)

De pretecho of een 3d echo is een echo gemaakt die gemaakt in hoge kwaliteit op verzoek van de ouders om zo een eerste beeld van de baby te krijgen. De pretecho wordt dus puur voor de lol gemaakt. Er zijn verschillende soorten echo's met ieder hun eigen

Belly painting

In het laatste trimester is het erg leuk om je buik te laten bodypainten. Dat noemen ze belly painting. Je kunt dit op veel plaatsen laten doen

Zwangerschaps zwemmen

Zwangerschapszwemmen is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld de zwangerschapsgym of -yoga. Het bevordert de bloedcirculatie en spierfuncties, ontlast spiergroepen en gewrichten en helpt eventuele pijnklachten te verminderen.

Aquajoggen

Sporten tijdens de zwangerschap is gezond en zeker een aanrader. Een perfecte manier om te blijven sporten is aquajoggen. Je hebt veel minder last van je toch al weker wordende gewrichten en ook je buik zit niet in de weg !

Zwangerschapskleding

Zwanger? Wat moet je nu dragen? De overhemden van je man, of die kleding uit de kast trekken van toen je nog 5 kilo zwaarder was?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan