Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Kwaaltjesen klachten!
Na de bevallinghet eerste uurtje
Weeenalles over weeen
Temperatuurkaartonline bijhouden
Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Gezondheid en kwaaltjeszo reken je af met kwaaltjes en klachten
Na de bevallingwat gebeurt er het eerste uur na de bevalling!
Week tot weekLees alles over jouw zwangerschap van week tot week!
Online temperatuurkaart gratis bijhouden op Brabbels !
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten

Hoe praat je tegen je baby ? Het blijkt dat ouders anders tegen de baby praten dan tegen volwassenen en dat is niet zonder reden. De manier waarop ouders tegen de baby praten wordt babypraat of mamataal genoemd.

Iedere werkgever in Nederland is verplicht een risico inventarisatie en evaluatie te maken. Hierin worden de risico's die je loopt tijdens het werk beschreven. Een speciaal onderdeel hierin is de zwangerschap. Voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding ge

Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kindje maar hoe zit dat nu met luiers ? Koop je de duurste, de goedkoopste zodat je je geld aan leuke dingen uit kunt geven of ga je zelfs helemaal voor katoenen luiers ?

Wat kun je doen ter voorbereiding op de bevalling ?

Voor mannen is de bevalling ook een heftige gebeurtenis. Ze zien hun vrouw of vriendin pijn lijden en ze kunnen daar niets aan doen terwijl ze graag willen helpen. Hieronder een lijstje van wat de aanstaande vader wel kan doen tijdens, of zelfs al voor, j

Als je denkt dat je zwanger bent kun je dit testen met een zwangerschapstest. Er zijn veel verschillende zwangerschapstests te koop die allemaal eigenlijk min of meer hetzelfde doen. Ze meten een bepaald zwangerschapshormoon in je bloed. Welke test voor j

Als je zwanger bent heb je recht op bescherming tegen gevaren en risico's maar hoe weet je nu of jouw beroep gevaarlijk is ?

je kindje heeft de eerste maanden een aantal unieke reflexen die hij of zij nodig heeft om de eerste maanden te overleven. Na de bevalling zal de verpleegkundige jouw kindje op een aantal van deze reflexen testen.

Het boek ?Baby? van Desmond Morris gaat over het leerproces en de lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkeling van de baby in de eerste twee levensjaren, met terugblikken naar het leven in de baarmoeder.