Uitzuigen na de bevalling

bij heel veel kindje wordt er wat slijm uit de mond en de keelholte weggezogen nadat ze zijn geboren.

  • uitzuigen!

Uitzuigen na de bevalling

Vrij snel na de geboorte van je kindje wordt het slijm in de keel, mond en neus weggehaald. Hier voelt je kindje weinig van. Soms gebeurt dit met een gewoon gaasje en doet de verloskundige dit met de vinger. Steeds vaker gebeurt het tegenwoordig dat de verloskundige dit met speciaalzaak apparaatje doet. Dit is een kleine zuiger met daaraan een kleine slang. Vaak is het alleen nodig om eventjes het neusje uit te zuigen en niet de hele mond en keel.
Als je kindje wat moeite heeft met ademhalen of wat blauw ziet zal de verloskundige of gynaecoloog het keeltje nog beter schoonmaken en beter uitzuigen.

Als je kindje in het vruchtwater heeft gepoept

Als je kindje in het vruchtwater heeft gepoept wordt je kindje standaard goed schoongemaakt en uitgezogen. Het meconium (de eerste ontlasting) die in het vruchtwater zit mag namelijk niet in de longen van het kindje komen. Je kindje zal dan worden schoongemaakt of uitgezogen nog voordat het adem gaat halen, dus tijdens de bevalling als he hoofdje geboren is. De arts zal dan vragen om een paar persweeen weg te zuchten zodat de arts je kindje schoon kan maken.

Uitzuigen versus schoonmaken

Recent onderzoek onder gezond geboren kinderen heeft laten zien dat baby's die standaard worden uitgezogen na een keizersnede het helemaal niet beter deden dan kinderen die alleen even werden schoongemaakt met een gaasje. De apgarscores van de kinderen die alleen werden schoongemaakt waren hoger en er werd meer zuurstof opgenomen door de kindjes die niet waren uitgezogen.
Bij kinderen die in het vruchtwater hebben gepoept of een lage apgarscore hebben is dit niet gemeten.

 

Reacties op 'Uitzuigen na de bevalling'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Apgarscore

Als je kindje net geboren wordt wordt deze beoordeeld op een 5 punts schaal. Daaruit wordt de zogenaamde apgarscore berekent en geeft een goed beeld van de gezondheid van het kindje direct na de geboorte.

De eerste ademhaling

Zodra je baby geboren wordt zal het binnen heel korte tijd zelf gaan ademhalen. Het lichaampje heeft zich de afgelopen 9 maanden klaar gemaakt voor dit grote moment. Hierna gebeurt er opeens heel veel met het lichaam van je kindje.

Na de bevalling

Na de bevalling gebeurt er een hoop in een korte tijd. Je kindje wordt van top tot teen bekeken. Vaak gaat het allemaal heel snel ! Hier kun je dat allemaal eens rustig bekijken

Uitzuigen na de bevalling

bij heel veel kindje wordt er wat slijm uit de mond en de keelholte weggezogen nadat ze zijn geboren.

Vitamine K na de bevalling

Als je kindje net geboren is krijgt hij of zijn vrij snel wat vitamine K toegediend. Vitamine K zorgt er voordat het bloed sneller stolt en verkleint de kans op bloedingen

Reflexen van je baby

je kindje heeft de eerste maanden een aantal unieke reflexen die hij of zij nodig heeft om de eerste maanden te overleven. Na de bevalling zal de verpleegkundige jouw kindje op een aantal van deze reflexen testen.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan