Acupunctuur bij herstel na de bevalling.

Klachten, worden in de acupunctuur gezien als een verstoring in de stroming levensenergie. Acupunctuur kan helpen deze energie te versterken en beter te laten stromen. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen of zelfs over gaan.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeswijzen. In de acupunctuur worden klachten gezien als een verstoring in de doorstroming van levensenergie, maar een verminderde vitaliteit ligt aan de basis van de verstoorde doorstroming. Acupunctuur kan helpen om de levensenergie weer te laten stromen en de vitaliteit te vergroten.

Wanneer acupunctuur?

Na de bevalling kan acupunctuur helpen voor een spoedig herstel en opbouw van energie. Diepe vermoeidheid, bekkenklachten, psychische klachten, incontinentie reageren goed op acupunctuur. En acupunctuur bevordert het herstel van littekens in de bekkenbodem en aan de buik. Mocht je in verband met een andere klacht acupunctuur overwegen, bespreek dan met je acupuncturist wat de mogelijkheden zijn. Het is vooraf lastig te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn voor jou. Over het algemeen merk je na 3 tot 5 behandelingen verschil en na 8 tot 10 behandelingen kunnen veel mensen weer verder.

Hoe werkt acupunctuur?

Door middel van het prikken van naaldjes kan de stroming van levensenergie worden bevorderd en de vitaliteit gevoed. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van moxa, een kruid om boven de huid te branden om punten te verwarmen en te voeden. Dit resulteert in een verbetering van het algeheel welbevinden, van hieruit is het mogelijk dat klachten veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Een zwangerschap en bevalling kosten energie. Daarnaast kan de bevalling kneuzing en littekens geven aan bekken, bekkenbodem of, in geval van keizersnede, aan de buik. Hierdoor kan energie vast gaan zitten en ontstaan hieraan gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, pijn, urine-incontinentie of aambeien. Een tekort aan energie kan met acupunctuur en moxa worden aangevuld. Moxa is gedroogd bijvoetkruid, dit wordt op of boven de huid gebrand. Vastzittende energie kan met behulp van acupunctuur weer in beweging komen, zodat je daar weer de beschikking over hebt en andere klachten kunnen herstellen.

Er bestaan verschillende vormen van acupunctuur. Als je wilt weten hoe behandeling van jouw klacht eruit kan zien, neem dan contact op met je acupuncturist of lees de informatie op zijn of haar website.

Acupunctuur kan ook ingezet worden bij zwangerschapsklachten, stuitligging, op gang helpen van de bevalling in 42ste week en als begeleiding bij een onvervulde kinderwens.

Over de auteur

Anne Bonis heeft als acupuncturiste veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met zwangerschapsklachten. Naast aandacht voor je klachten is de acupunctuur erop gericht je in je eigen kracht te verstevigen waardoor je meer het gevoel krijgt dat je op de juiste weg zit.
Consulten worden doorgaans (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Lingshu - Anne Bonis
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
06 1394 8774
http://www.acupunctuur-lingshu.nl

 

Reacties op 'Acupunctuur na de bevalling'

Reacties

Jouw naam:

Alle artikelen over 'acupunctuur'
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan