Weeënzwakte

Weeënzwakte is wanneer de weeen niet voldoende effect hebben op de voortgang van de ontsluiting, niet voor de benodigde indaling zorgen, als er geen persdrang op treedt of als persen onvoldoende vooruitgang geeft. De weeen kunnen nog wel net zo pijnlijk zijn als 'gewone weeen'

Weeënzwakte

Weeënzwakte is een veel voorkomende complicatie tijdens de bevalling. Als de weeën niet voldoende effect hebben spreek je van weeënzwakte of een stagnerende bevalling. In de verschillende fases van de bevalling kun je op verschillende manieren last hebben van weeënzwakte.
Als de weeën tijdens de eerste fase niet voor voldoende ontsluiting zorgen, als de weeën niet voor een indaling zorgen, als er bij volledige ontsuiting geen persdrang komt of als er tijdens de uitdrijvingsfase geen vooruitgang is spreek je van weeënzwakte.

Weeënzwakte behandelen

De verloskundige zal proberen de weeen op gang te laten komen. Vaak worden eerst de vliezen gebroken om te kijken of dit effect heeft. Als dit geen effect blijkt te hebben zul je weeënopwekkers (oxytocine) toegediend krijgen.

Risico op weeënzwakte

Vooral op oudere leeftijd (ouder dan 35 jaar) en bij het drinken van veel koffie (meer dan 2 a 3 kopjes per dag) in de laatste weken is er een verhoogde kans op een weeënzwakte. Sporten en biedt juist enige bescherming tegen weeënzwakte.

 

Reacties op 'Weeënzwakte '

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Soorten weeën

Strakjes gaat het gebeuren, de baby komt er aan en dat gaat gepaard met weeën. Maar welke weeën zijn er precies en wat is de functie hiervan ?

Ontsluitingsweeën

zorgen er voor dat de baarmoeder mond weker wordt, verstrijkt en dat er ontsluiting optreed.De bevalling begint met ontsluitingsweeën die in zijn te delen in 3 fasen.

Weeënstorm

Als de weeen te snel achter elkaar komen en vaak te lang duren spreek je van een weeënstorm. Een weeënstormis erg pijnlijk maar komt gelukkig niet zo vaak uit zichzelf voor.

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Veel vrouwen kiezen tijdens of voor de bevalling een vorm van pijnbestrijding. Een ruggenprik, Pethidine injecties, morfine pomp en TENS zijn de meest gebruikte manieren van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Spring snel naar: Ruggenprik, Morfine

Weeëntimer - online weëentimer voor je computer, telefoon of tablet

Online weeëntimer. Online weeëntimer. Houd je weeën online bij op Brabbels zodat je precies weet hoe lang je weeën duren en hoe ver ze uit elkaar zitten zonder gedoe !

Voorweeën

Veel vrouwen hebben aan het einde van hun zwangerschap last van voorweeën. Voorweeën zijn een opvolger van harde buiken. Het is lastig te zeggen wanneer harde buiken overgaan in voorweeën. Voorweeën voelen pijnlijker aan maar komen niet regelmatig en tr

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan