Wel of geen Botox behandeling tijdens de zwangerschap?

Kun je het best wel of geen botox behandeling nemen tijdens je zwangerschap

  • Wel of geen Botox behandeling tijdens de zwangerschap

Nee je mag geen botox gebruiken tijdens de zwangerschap

In Nederland wordt het niet aangeraden om botox gebruiken tijdens de zwangerschap. Er is maar weinig onderzoek gedaan naar de werking van Botox tijdens de zwangerschap. Tot 2009 werd Botox door veel experts veilig geacht om tijdens de zwangerschap te gebruiken. Botox zou zeer lokaal worden ingebracht en zich niet verspreiden door het lichaam. Hierdoor dachten experts dat botox geen kwaad kon voor je baby. Australisch onderzoek in 2009 liet zien dat botox in verband werd gebracht met geboorteafwijkingen. Totdat er meer onderzoek is gedaan naar de effecten van botox, wordt het afgeraden om dit tijdens de zwangerschap te gebruiken.
Daarnaast is het ook maar zeer de vraag of het nodig is om Botox te gebruiken tijdens de zwangerschap want gedurende de zwangerschap hou je meer vocht vast waardoor je huid er vaak toch al strakker uitziet. Daarom is je zwangerschap niet de beste periode om je te laten injecteren met Botox.

Uitzonderingen

Botox wordt ook wel gebruikt bij de behandeling van pijn en bij migraine. In uitzonderlijke gevallen kun je met je behandelend arts overleggen of een behandeling toch mogelijk is tijdens je zwangerschap.

 

Reacties op 'Wel of geen Botox behandeling tijdens de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan