Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Temperatuurkaartonline bijhouden
Na de bevallinghet eerste uurtje
BabyBoek gratis op Brabbels
Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Test jouw kennisover de zwangerschap
Online temperatuurkaart gratis bijhouden op Brabbels !
Na de bevallingwat gebeurt er het eerste uur na de bevalling!
Gratis online BabyBoek ! leuk om in te vullen en om later terug te kijken !
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten
Leer alles over jouw zwangerschap Doe de quiz en kom er achter wat je wel en niet weet

Na 7 weken zwanger zijn verdubbelt het gewicht van jouw baby deze week en krijgt je baby armpjes en beentjes. Lees alles over 7 weken zwanger.

Het slaappatroon van je kindje brengt veel ouders tot bijna wanhoop in het eerste jaar. Maar vrees niet, ook jouw kleintje gaat uiteindelijk doorslapen. Hoe het slaappatroon van je kindje zich ontwikkelt lees je hier.

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

Wat kun je doen ter voorbereiding op de bevalling ?

Tijdens de zwangerschap kun je (weer) last krijgen van puistjes en pukketjes. Dit komt doordat alle hormonale veranderingen

Spruw is een schimmelinfectie in de mond en op de lippen van je baby. Spruw kan over het algemeen geen kwaad en hoeft ook niet altijd behandeld worden. Lees hier alles over wat je moet doen als je baby spruw heeft.

Als je denkt dat je zwanger bent doordat je niet ongesteld bent geworden dan kun je dat testen. Soms geeft een zwangerschapstest dan aan dat je niet zwanger bent. Wat betekent dat precies ? Kun je dan toch zwanger zijn ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of geen paracetamol slikken?

Een baby raakt sneller verkouden dan veel volwassenen en een verkoudheid kan voor een jonge baby zelfs gevaarlijk zijn. Lees hier wat je het beste kunt doen als jouw baby verkouden wordt !