Brabbels

Welkom op brabbels: de site over zwangerschap, zwanger worden en jouw baby !

Zwanger en werkenalles wat je wilt weten
Bevallingalles over bevallen
Na de bevallinghet eerste uurtje
Week tot weekwekelijkse info
Temperatuurkaartonline bijhouden
Lees alles over zwangerschap en werken hoe vertel je dat je zwanger bent en wat zijn je rechten en plichten
BevallingLees alles over de bevalling!
Na de bevallingwat gebeurt er het eerste uur na de bevalling!
Week tot weekLees alles over jouw zwangerschap van week tot week!
Online temperatuurkaart gratis bijhouden op Brabbels !

Als je vermoed dat je zwanger bent dan wil je dat natuurlijk graag weten. Maar wanneer kun je een zwangerschapstest nu eigenlijk doen ?

Bij het vena cava syndroom drukt je baarmoeder op een belangrijk bloedvat waardoor je bloedsomloop wordt afgekneld. Hierdoor kun je duizeligheid ervaren. Dit is over het algemeen ongevaarlijk.

Je wilt natuurlijk alleen maar het beste voor je kindje maar hoe zit dat nu met luiers ? Koop je de duurste, de goedkoopste zodat je je geld aan leuke dingen uit kunt geven of ga je zelfs helemaal voor katoenen luiers ?

Als je denkt dat je zwanger bent kun je dit testen met een zwangerschapstest. Er zijn veel verschillende zwangerschapstests te koop die allemaal eigenlijk min of meer hetzelfde doen. Ze meten een bepaald zwangerschapshormoon in je bloed. Welke test voor j

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

Als je zwanger bent heb je recht op bescherming tegen gevaren en risico's maar hoe weet je nu of jouw beroep gevaarlijk is ?

Een ooievaar in de tuin, een geboortekaartje in de post en beschuit met muisjes tijdens de kraamvisite. Deze tradities horen steevast bij de geboorte van een kindje in Nederland maar waar komen deze tradities vandaan en hoe doen ze dit in andere landen op

Als baby is je kindje nog te klein om te vertellen dat hij of zij van je houdt en zich veilig en fijn voelt bij je. Toch laat je kleintje vaak genoeg merken hoe geweldig hij of zij papa en mama vindt. Herken de tekenen dat je baby van houdt.