Yoga

Tijdens je zwangerschap is yoga een uitstekende manier om contact te maken met je kindje en om op praktische wijze te bewegen, te genieten en stil te staan bij je zwangerschap. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel verandert er zoveel dat het je soms best overvalt. Yoga bevordert het vertrouwen in jezelf en in je lichaam, waardoor je met meer plezier van je zwangerschap kunt genieten.

Waarom zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga volg je om gezond zwanger te zijn (zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak). Het bereidt je lichaam en geest voor op de bevalling, het brengt je in contact met je lichaam en jezelf en het neemt eventuele stress en/of spanning weg. Zwangerschapsyoga heeft ook effect op zwangerschapskwaaltjes zoals het vasthouden van vocht , zwangerschapsyoga verbetert namelijk de vochtcirculatie. Ook helpt zwangerschapsyoga om de ruggengraat soepel te houden en chronische stress weg te nemen. Je voelt meer bewegingsvrijheid en dit werkt in je voordeel tijdens de bevalling.

De lessen zwangerschapsyoga zijn meestal opgebouwd uit steeds verschillende lichaamsoefeningen en adem-, pers- en ontspanningstechnieken die goed van pas kunnen komen tijdens de bevalling. Zwangerschapsyoga maakt je sterk in lichaam in geest. Dit alles komt jou en je ongeboren kindje zeer ten goede.

 

Reacties op 'Yoga tijdens de zwangerschap'

Reacties

Fanny - yoga & inner Peace
Na een treurige Corona periode zonder life zwangerschaps yoga lessen heb ik gelukkig weer kunnen starten met een aantal kleine groepjes zwangerschapsyoga in mijn eigen studio Yoga & Inner Peace in eindhoven (stadsdeel gestel. Ooievaarsnest. Tegen veldhoven) Ik ben zelf all round yoga docent maar vindt zwangerschapsyoga geven zelf het aller leukste om te geven dus wil ik het aantal uren binnenkort gaan uitbreiden in mijn studio. Interesse? Met een minimum van 3 nieuwe aanmeldingen kan ik in mijn studio al een nieuwe groep starten. Bij vragen kun je het contact formulier invullen op de volgende link : https://yogainnerpeace.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral Of mij volgen op Facebook of instagram. Instagram: yoga_and_innerpeace Facebook: yoga & inner Peace eindhoven

Sandra Hulsman- van Andel
In april geef ik een fijne zwangerschapscursus in Hilversum met yoga en adem ter voorbereiding op de bevalling. Lees meer en aanmelden: https://bloomyoga.nl/zwangerschapscursus/ Welkom mooie zwangere vrouwen.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Moeders voor moeders

Als je zwanger bent heb je een unieke kans om andere vrouwen helpen zwanger te worden. In jouw urine zitten hormonen die daarbij van groot belang zijn

Kinder EHBO

Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan als je kindje zich heeft bezeert of erger kun je een cursus kinder EHBO doen. Deze cursus is verplicht voor gashouders. Vaak wordt deze cursus online gegeven met 1 of 2 praktijkdagen en een examen.

Filmtips voor zwangeren

De leukste filmtips voor zwangeren ! Films die je moet hebben gezien als je zwanger bent of wilt worden

Aquajoggen

Sporten tijdens de zwangerschap is gezond en zeker een aanrader. Een perfecte manier om te blijven sporten is aquajoggen. Je hebt veel minder last van je toch al weker wordende gewrichten en ook je buik zit niet in de weg !

Zwangerschaps zwemmen

Zwangerschapszwemmen is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld de zwangerschapsgym of -yoga. Het bevordert de bloedcirculatie en spierfuncties, ontlast spiergroepen en gewrichten en helpt eventuele pijnklachten te verminderen.

Zelf een gipsbuik maken

Het maken van een gipsbuik is echo 1 van de leukste dingen die je samen met je partner kunt doen terwijl je zwanger bent.

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan