Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit.

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit. Zwangerschapshormonen als oestrogeen zorgen er voor dat je lichaam soepeler wordt, dat je baarmoeder groeit en zorgt voor een extra vetopslag net onder de huid. Hierdoor kan je huid te snel groeien. Striae ziet er uit als rode strepen van enkele millimeters tot soms wel enkele centimeters dik. Bij zwangere vrouwen komen ze vooral voor op de bovenbenen, buik en op de borsten. Striae is volkomen onschuldig maar veel vrouwen vinden het niet mooi. Andere vrouwen dragen ze toch wel met enige trots omdat ze het resultaat zijn van een zwangerschap met een geweldige baby als gevolg.

Weinig aan te doen

Helaas kun je weinig doen aan striae. In de loop der tijd zal het langzaam wat vervagen en de kleur zal wat minder fel worden maar je zult er waarschijnlijk niet meer vanaf kunnen komen.
Je kunt striae proberen te voorkomen door er voor te zorgen dat je huid elastisch blijft tijdens je zwangerschap. Je kunt je buik, benen en borsten insmeren met zwangerschapsolie. Zorg ook dat je voldoende drinkt zodat je huid niet uitdroogt. Er zijn bij de apotheek midellen te koop die er voor zorgen dat de striae minder goed zichtbaar is. Het effect hiervan verschilt per vrouw. Sommigen hebben er veel baat bij en andere minder. Schoonheidsspecialisten proberen dit te behandelen door de bovenste huidlagen te verwijderen met een speciaal apparaat. Vaak werkt dit wel tot op zekere hoogte maar de behandeling kan duur zijn.

 

Reacties op 'Striae'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Striae'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is er een kans dat je bloed verliest. Bloedverlies is vaak onschuldig en hoeft niet altijd erg te zijn maak kan wel wijzen op een miskraam (vooral in het begin van de zwangerschap) of een complicatie.

Bandenpijn

Bandenpijn ontstaat doordat je baarmoeder groeit. Hierdoor komt er veel druk te staan op je spieren die je bekken bij elkaar houden. Dit veroorzaakt een scherpe en lang aanhoudende pijn aan de onderkant van je buik.

Incontinentie en zwangerschap

Tijdens en na je zwangerschap kun je last hebben van urineverlies. De meerderheid van de zwangere vrouwen krijgt hier mee te maken in meer of mindere mate.

Oorsuizen en zwangerschap

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

Jeuk tijdens de zwangerschap

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt ook wel zwangerschapsjeuk genoemd. Het is erg ongemakkelijk en vervelend maar kan maar zelden kwaad ! Zwangerschapsjeuk komt bij zo'n 20% van alle zwanger vrouwen voor.

Misselijkheid

7 op de 10 zwangere vrouwen hebben last van ochtendmisselijkheid. Deze misselijkheid gaat soms gepaard met overgeven en verschijnt niet alleen in de ochtend maar op elk denkbaar moment van de dag. De oorzaak van deze zwangerschapskwaal is de veranderende

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan