Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit.

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit. Zwangerschapshormonen als oestrogeen zorgen er voor dat je lichaam soepeler wordt, dat je baarmoeder groeit en zorgt voor een extra vetopslag net onder de huid. Hierdoor kan je huid te snel groeien. Striae ziet er uit als rode strepen van enkele millimeters tot soms wel enkele centimeters dik. Bij zwangere vrouwen komen ze vooral voor op de bovenbenen, buik en op de borsten. Striae is volkomen onschuldig maar veel vrouwen vinden het niet mooi. Andere vrouwen dragen ze toch wel met enige trots omdat ze het resultaat zijn van een zwangerschap met een geweldige baby als gevolg.

Weinig aan te doen

Helaas kun je weinig doen aan striae. In de loop der tijd zal het langzaam wat vervagen en de kleur zal wat minder fel worden maar je zult er waarschijnlijk niet meer vanaf kunnen komen.
Je kunt striae proberen te voorkomen door er voor te zorgen dat je huid elastisch blijft tijdens je zwangerschap. Je kunt je buik, benen en borsten insmeren met zwangerschapsolie. Zorg ook dat je voldoende drinkt zodat je huid niet uitdroogt. Er zijn bij de apotheek midellen te koop die er voor zorgen dat de striae minder goed zichtbaar is. Het effect hiervan verschilt per vrouw. Sommigen hebben er veel baat bij en andere minder. Schoonheidsspecialisten proberen dit te behandelen door de bovenste huidlagen te verwijderen met een speciaal apparaat. Vaak werkt dit wel tot op zekere hoogte maar de behandeling kan duur zijn.

 

Reacties op 'Striae'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Striae'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Zwangerschapsmasker

Als je tijdens je zwangerschap donkere vlekken op je gezicht of hals krijgt zou dit een zwangerschapsmasker kunnen zijn. De kans hierop is groter als je veel in de zon hebt gezeten. Vaak verdwijnt dit masker na de zwangerschap weer langzaam aan.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Spataderen tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben een vergrote kans op spataderen tijdens de zwangerschap. Dit komt doordat het bloed niet meer zo goed kan worden teruggepompt vanuit de benen naar het hart doordat je bloedvaten verslappen, toegenomen bloedvolume en je baardmoeder

Bloed afnemen

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog bloed wil afnemen bij je. hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap komt redelijk vaak voor. Het kan optreden tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Echt veel kwaad kan het niet maar het kan wel lastig zijn. Je kunt er ook nog eens erg van schrikken

Aambeien

Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen krijt te maken met aambeien, meestaal aan het einde van de zwangerschap. Aambeien zijn opgezwollen aderen rond de anus of in het rectum. Aambeien kunnen zeer pijnlijk zijn en nog tot jaren na de zwangerschap blijven zi

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan