Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit.

Striae

Striae of zwangerschapsstrepen zijn een soort littekens die je krijgt doordat je bindweefsel scheurt onder je huid als je huid te snel uit moet rekken doordat je te snel groeit. Zwangerschapshormonen als oestrogeen zorgen er voor dat je lichaam soepeler wordt, dat je baarmoeder groeit en zorgt voor een extra vetopslag net onder de huid. Hierdoor kan je huid te snel groeien. Striae ziet er uit als rode strepen van enkele millimeters tot soms wel enkele centimeters dik. Bij zwangere vrouwen komen ze vooral voor op de bovenbenen, buik en op de borsten. Striae is volkomen onschuldig maar veel vrouwen vinden het niet mooi. Andere vrouwen dragen ze toch wel met enige trots omdat ze het resultaat zijn van een zwangerschap met een geweldige baby als gevolg.

Weinig aan te doen

Helaas kun je weinig doen aan striae. In de loop der tijd zal het langzaam wat vervagen en de kleur zal wat minder fel worden maar je zult er waarschijnlijk niet meer vanaf kunnen komen.
Je kunt striae proberen te voorkomen door er voor te zorgen dat je huid elastisch blijft tijdens je zwangerschap. Je kunt je buik, benen en borsten insmeren met zwangerschapsolie. Zorg ook dat je voldoende drinkt zodat je huid niet uitdroogt. Er zijn bij de apotheek midellen te koop die er voor zorgen dat de striae minder goed zichtbaar is. Het effect hiervan verschilt per vrouw. Sommigen hebben er veel baat bij en andere minder. Schoonheidsspecialisten proberen dit te behandelen door de bovenste huidlagen te verwijderen met een speciaal apparaat. Vaak werkt dit wel tot op zekere hoogte maar de behandeling kan duur zijn.

 

Reacties op 'Striae'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Striae'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Meerlingenzwangerschap meer kans op complicaties?

Tijdens de eerste echo is het duidelijk, jullie krijgen niet 1 baby maar twee baby's! Een gigantische verrassing waar jullie misschien een aantal dagen voor nodig hebben om aan het idee te wennen. Brabbels hoopt jullie door middel van dit artikel meer inz

Slecht slapen tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen slapen slechter tijdens hun zwangerschap. Vaak komt dit door spanning of in het laatste trimester wanneer je niet meer lekker kunt liggen.

Osteopathie

Wat kan osteopathie voor jou doen tijdens de zwangerschap ? Lees er alles over in dit artikel !

Vet eten verhoogt de kans op een doodgeboren kindje

Een recente studie in de 'Journal of Endocrinology ' laat zien dat vrouwen die tijdens de zwangerschap veel vet eten een grotere kans hebben op een doodgeboren kindje.

Bloedend tandvlees tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op bloedend tandvlees. Uiteindelijk kan dit leiden tot een ontsteking in je mond dus let extra goed op je gebit tijdens je zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap komt redelijk vaak voor. Het kan optreden tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Echt veel kwaad kan het niet maar het kan wel lastig zijn. Je kunt er ook nog eens erg van schrikken

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan