Urine afnemen

Soms kan het zijn dat de verloskundige of gynaecoloog urine bij je wilt afnemen. Hoe gaat dat in zijn werk en waarom doen ze dat ?

Urine afnemen

Er zijn 2 veel voorkomende redenen om urine af te nemen. De eerste is omdat er vermoed wordt dat je pre-eclampsie ontwikkelt en de tweede is zwangerschapssuiker. Beide aandoeningen zijn belangrijk om op te sporen omdat dit consequenties kan hebben voor jezelf en je zwangerschap.
Vaak wordt er gevraagd om een 'gewassen plas'. Dit betekent dat je eerst alle bacteriën rondom je blaas weg moet vegen zodat deze zich niet vermengen met de urine. Soms wordt er ook meer dan eens urine over een langere tijd verzameld. Je moet dan bijvoorbeeld 24 uur lang in een speciale opvangbus plassen of een aantal keer terugkomen om je urine in te leveren.
Een uitslag van een urine onderzoek is meestal binnen een paar uur klaar. Het is niet ongewoon dat je aan het einde van de dag of de volgende dag al meteen een uitslag hebt. Sommige ziekenhuizen met moderne apparatuur hebben al binnen een kwartiertje een uitslag.

 

Reacties op 'Urine afnemen'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is er een kans dat je bloed verliest. Bloedverlies is vaak onschuldig en hoeft niet altijd erg te zijn maak kan wel wijzen op een miskraam (vooral in het begin van de zwangerschap) of een complicatie.

Duizeligheid tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen zijn tijdens de zwangerschap wel eens duizelig. Hoe dit komt en wat je er aan kunt doen lees je hieronder !

Listeriose en zwangerschap

Listeriose is een infectie ziekte die tijdens je zwangerschap erg gevaarlijk voor je kindje kan zijn. Listeriose loopt je op door een besmetting met de listeria bacterie. Deze zit voornamelijk in on-gepasteuriseerde melk, kaas, rauwe groenten, rauwe (on

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van hoofdpijn. Vaak en zeker in het begin van zwangerschap is dit vaak onschuldig maar wel vervelend. Later in de de zwangerschap kan dit een teken zijn van een zwangerschapsvergiftiging.

Oorsuizen en zwangerschap

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd en is een heel irritant maar ongevaarlijk kwaaltje. Tijdens de zwangerschap kan oorsuizen onder andere ontstaan door een hogere bloeddruk waarbij er meer bloed door je aderen stroomt, door bloedarmoede of door stre

Combinatietest

De combinatietest is een prenatale screening die kijkt hoe groot de kans is op een kindje met downsyndroom door de leeftijd van de moeder, de dikte van de nekplooi en bloedwaarden te bekijken

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan