Wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

  • Wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Nee, je kunt beter geen tatoeage laten zetten

Er zijn drie goede redenen waarom je beter geen tatoeage kunt laten zetten als je zwanger bent.
De eerste is het gevaar op infecties of zelfs een besmetting met het hepatitis virus door niet goed schoongemaakte instrumenten. Gelukkig is de kans hierop erg klein en worden instrumenten in een goede salon goed schoongemaakt. De tweede reden waarom je beter geen tatoeage kunt laten zetten als je zwanger bent. is de dat je lichaam en je huid er anders uit zien. Je huid is meer gehydrateerd en hierdoor kan een tatoeage er anders uit gaan zien dan oorspronkelijk de bedoeling was. Ook ben je tijdens jouw zwangerschap vaak wat dikker doordat je meer onderhuids vet opslaat. Je hebt kans op striae waardoor het bindweefsel onder jouw huid gaat scheuren en waardoor de tatoeage er na je zwangerschap heel anders uit ziet. Het kan ook zijn dat je na je zwangerschap weer afvalt en de tatoeage ook een deel van de vorm verliest.
De derde reden is dat een deel van de inkt ook in jouw bloedbaan terecht zal komen. In kleine hoeveelheden kan dat weinig kwaad voor een volwassen persoon maar of het kwaad kan voor jou ongeboren baby, daar is nog niets over bekend.
Een goede tatoeage salon zal je dan ook niet tatoeren tijdens jouw zwangerschap maar je adviseren om na je zwangerschap terug te komen.

Zou jij tijdens je zwangerschap een tatoeage willen laten zetten?


Ja, dat maakt de zwangerschap nog specialer
Ja, maar dan wel een henna tatoeage
Nee, ik wacht liever eventjes
Daar heb ik nog nooit aan gedacht !

Is een henna tatoeage wel veilig tijdens de zwangerschap?

Het lijkt er op dat een henna tatoeage veilig is om te zetten. Er zijn wel een paar spelregels waar je aan zult moeten houden. In sommige henna pasta zitten veel essentiële oliën. Deze kun je beter maar niet gebruiken tijdens je zwangerschap. Lees daarom altijd eerst de bijsluiter en kijk wat voor oliën er worden gebruikt.
Gebruik nooit zwarte henna. Echte zwarte henna bestaat namelijk niet en wordt gemaakt door zwarte kleurstof toe te voegen aan de natuurlijke henna. Sommige mensen zijn hiervoor erg allergisch en deze zwarte henna kan hevige allergische reacties veroorzaken. Juist tijdens je zwangerschap is je huid extra gevoelig en is de kans op een allergische reactie hierdoor veel groter. Ook als je hiervoor al een keer veilig zwarte henna hebt gebruikt, is dat geen garantie dat je er nu niet allergisch voor bent.

 

Reacties op 'Wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap'

Reacties

Anonymous
Ik zou graag een tatoeage laten zetten maar vind het tijdens de zwangerschap niet verantwoord. Je zit toch met risico's die gevonden kunnen hebben voor je kindje. Ik zou dat niet op mijn geweten willen hebben. Ik las in een ander artikel ook dat tatoeages een ander effect heben. Namelijk zwevende deeltjes van de inkt die in je lichaam blijven en mogelijk kanker verwekkend zijn. Vrijwel iedereen met een tatoeage heeft gezwollen lymfeklieren. Om die reden wacht ik überhaupt met het zetten van een tatoeage tot na ik mijn kinderwens heb vervuld en (als mijn lichaam het kan geven) de borstvoedingperiode stopt.

Anoniem
Ik kom er net achter dat ik zwanger ben (d.m.v. Een zwangerschapstest). Nu is het zo dat ik gisteren een groot gedeelte van mijn onderarm heb laten tatoeëren. Ik weet nog niet hoe ver ik ben... maar ik maak me toch zorgen.

Anoniem
Hallo ik ben 4 maanden en heb een letter achter mijn oor laten plaatsen heb niks van bijwerkingen

Anoniem
Ik wacht even netjes tot na de zwangerschap wegens al de 3 redenen die worden opgegeven ze zeggen het niet voor niets bovendien heb ik navraag gedaan bij gecertificeerde tatoo shops en daar geven ze ook uit voorzorg aan om te wachten hun naam staat nmlk ook op het spel

Desiree
ik heb met 3 maanden ook 1 op mn pols laten zetten zonder dat ik het wist, tattoo is super netjes en er is niks gebeurd!

Anoniem
Ik heb met 4 maanden zwangerschap een tattoo achter m'n oor laten zetten. Niet echt een plek waar de huid al te veel rekt, lijkt me.

Anoniem
Ik heb met 3 maanden gewoon eentje laten zetten en er is niks aan me pols veranderd... Komt er ook bij ik wist niet dat ik zwanger was en toen ik het net wist stond de afspraak al...

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Kan ik het beste wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap ?

Wel of niet een röntgenfoto laten maken

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet en röntgenfoto laten maken ?

Wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of geen permanent nemen tijdens de zwangerschap

Wel of niet de kattenbak verschonen tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet de kattenbak verschonen ?

Wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Kun je het beste wel of niet een tatoeage laten zetten tijdens de zwangerschap

Wel of niet auto rijden tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet auto rijden ?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan