Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Kan ik het beste wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap ?

  • Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap

Nee, je kunt beter niet afvallen tijdens de zwangerschap

De zwangerschap is een slechte periode om af te vallen. Tijdens de zwangerschap voed je niet alleen jezelf maar ook je baby. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt zal de placenta proberen zoveel mogelijk voedingsstoffen uit jouw lijf te onttrekken. Dat is in eerste instantie niet zo goed voor jouw gezondheid. Pas als je langere tijd afvalt en te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je baby ook te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke complicaties of zelfs een miskraam of vroeggeboorte.

Hoeveel moet ik eten?

Hoeveel kilo moet of mag ik aankomen

Een gemiddelde vrouw komt tussen de 12 en 20 kg aan tijdens de zwangerschap. Als je normaal postuur hebt of zelfs slank bent, is het prima om 12-20 kg aan te komen. Als je een wat voller figuur hebt is het vaak beter om slechts 12-15 kg aan te komen. Hieronder vind je een overzicht van hoeveel kilogram gewichtstoename een baby krijgen betekent zonder dat je aankomt. Als je minder dan 12 kg bent aangekomen, betekent dit dus vaak dat je bent afgevallen. Overleg in dit geval met jou verloskundigen of gynaecoloog.

  10 weken 20 weken 30 weken 40 weken
foetus 5 gram 300 gram 1500 gram 3300 gram
placenta 20 gram 170 gram 430 gram 650 gram
vruchtwater 30 gram 250 gram 600 gram 800 gram
baarmoeder 135 gram 585 gram 810 gram 900 gram
borsten 35 gram 180 gram 360 gram 405 gram
bloed 100 gram 600 gram 1300 gram 1250 gram
Totaal 650 gram 4000 gram 8500gram 12500 gram
 

Reacties op 'Wel of niet afvallen tijdens de zwangerschap'

Reacties

debbels
ja, of koffie, nog veel meer bleh... ik heb nu al het gevoel dat mijn maaginhoud via mijn oren naar buiten wordt gedrukt!

katrien
Ik snap die berekeningen voor geen meter. De som van al die aspecten is toch nooit het totaal? Zelf al doe je bvb het gewicht van de borsten maal twee. En hoe zit dat dan bij een tweeling? Moet je dan echt alles (behalve bloed) maal twee doen? Ook de baarmoeder?

Alicia
Je kan er niet altijd wat aan doen als je afvalt. Maar daar lees ik niks over. Ik heb minder zin in eten. Vooral avondeten en vette dingen bleh.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap

Wel of geen piercing tijdens de zwangerschap ? Hoe zit het met het laten zetten van een piercing tijdens de zwangerschap. Kun je je navelpiercing, tepelpiercing of genitale piercing laten zitten ?

Wel of niet doen tijdens de zwangerschap

Wat kun je nu juist beter wel of doen tijdens de zwangerschap ?

Wel of niet een röntgenfoto laten maken

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet en röntgenfoto laten maken ?

Wel of niet je haar verven tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet je haar verven ?

Wel of niet je ogen laten laseren tijdens de zwangerschap

Kun je tijdens de zwangerschap het beste wel of niet je ogen laten laseren ?

Wel of niet op wintersport tijdens de zwangerschap ?

Mag je tijdens je zwangerschap nu wel of niet op wintersport?

 Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan